E-trgovina u Nemačkoj u 2019 iznosila 72,6 milijardi evra

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jan.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E-trgovina u Nemačkoj u 2019 iznosila 72,6 milijardi evra

Sektor e-trgovine u Nemačkoj porastao je za 11,6 posto u 2019 u odnosu na godinu ranije.

Nemačka Agencija za e-trgovinu i prodaju na daljinu (BEVH) saopštila je da je sektor e-trgovine (uključujući porez na dodanu vrednost) u zemlji tokom 2019 iznosio 72,6 milijardi evra, što je za 11,6 posto više u odnosu na 2018, kada je iznosio 65,1 milijardu evra, prenela je Anadolija.

Direktor BEVH-a Christoph Wenk-Fischer izjavio je da je, prema tome, prošla godina bila rekordna >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u e-trgovini u Nemačkoj.

Takođe je rekao da je već odavno postalo jasno da je digitalna trgovina lokomotiva maloprodaje u današnjem svetu.

Iz BEVH-a procenjuju da će sektor e-trgovine u Nemačkoj ove godine porasti za približno deset posto i dostići brojku 80 milijardi evra.

Kupovanje posredstvom interneta može biti najbrži i često najjeftiniji način kupovine određenog proizvoda.

Trgovina posredstvom interneta smatra se najprofitabilnijim oblikom trgovine zbog jednostavnosti i niskih troškova.

Najveća evropska tržišta e-trgovine su Nemačka, Velika Britanija i Francuska. Ta tri tržišta zajedno ostvaruju više od polovine potrošnje putem e-trgovine u Evropi.

Prekogranično poslovanje takođe se povećava i u Evropi i van nje.

Najveći postotak potrošača koji kupuju putem e-trgovine u inostranstvu jeste u nordijskim zemljama, dok potrošači iz Velike Britanije, Nemačke i Belgije kupuju u inostranstvu kako bi imali pristup novim proizvodima iz svih krajeva sveta.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.