Izvor: Luftika.rs, 21.Jun.2023, 09:34

Dugoročna prognoza za leto 2023: Biće čestih padavina, ali i tropskih dana

Šta nam donosi prognoza za leto 2023?
Meteorološkinja Sara Botić za portala Nova otkriva kakvo nas leto očekuje, kakve su dugoročne prognoze za naredni period, da li će leto 2023. biti zapamćeno kao još jedno ekstremno toplo leto u nizu…
Danas je letnja dugodnevica, koja prestavlja najduži dan u godini i označava početak leta. Leto nam danas stiže u 16 sati i 57 minuta, i trajaće sve do 23. septembra.
Posle blage zime bez snega, posle proleća koje više podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na jesen, dolazi nam leto za koje će prema dugoročnim prognozama biti manje toplo u poređenju sa prethodnim godinam.
Biće perioda kada će biti veoma vruće, ali je malo verovatno da će se ponoviti ekstremna rekordna vrućina kao prošlog leta.
Podsetimo, leto 2022. godine bilo najtoplije i najsušnije u Evropi.
Dugoročne prognoze za leto ove godine nam govore da će se deo jugoistočne Evrope suočavati sa čestim padavinama i čestim nepogodama.
Zona od severne Francuske do Balkana je u najvećem riziku od vremenskih nepogoda u smislu oluja sa grmljavinom koje mogu da izazovu olujne vetrove i grad.
Uprkos čestim padavinama, tokom narednih meseci će biti dosta toplih, tropskih dana, koji će u kombinaciji sa vlagom, činiti da ovo leto bude sparno.
Vremenska prognoza Srbija — 100% u realnom vremenu!

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Blizance čeka dosta zabave, Ovnovi vole ekstreme, a JEDAN ZNAK treba da preispita svoje odluke! Evo šta nam donosi LETNJA DUGODNEVICA

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023

Evo kakve su astro prognoze za naredni period...Danas zvanično počinje leto, a letnja dugodnevica uvodi nas u sezonu punu dobrih vibracija i pozitivne energije. Letnja dugodnevica podrazumeva da je ovo dan sa najdužim danom i najkraćom noći. A to će imati uticaja i na svaki od 12 znakova zodijaka...Najvatreniji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.