Izvor: Luftika.rs, 28.Jun.2023, 09:42

Država će pomoći devojčici koja prodaje krofne za lečenje oca

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će država pomoći koliko bude mogla porodici devojčice Nine Ninković (11), koja prodaje krofne u Novom Sadu za lečenje oca Zorana.
On je dodao da će se država uključiti iako se porodica njima nije obratila za pomoć.
– Nije pitanje pomoći, novca ima pomoći ćemo. Zamolio sam ministarku zdravlja da stupe sa njima u kontakt i da vidimo kako možemo da pomognemo. Država će kao i uvek pomoći i njemu – rekao je Mali.
Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kako bi pomogla u lečenju svog oca, Novosađanka Nina svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara u naselju Adice od 17 do 19 časova. Javnost je o prodaji krofnica obavestila njena majka putem jedne Fejsbuk grupe.
– Pa ja sam mislila prvo da prodajem krofne da imam sebi za ušteđevinu i džeparac, a onda sam se setila da moj tata ima problema sa okom i htela sam njemu da pomognem i onda sam krenula i njemu da pomažem – rekla je za RTV Nina Ninković.
Za Ninine krofnice i humanitarnu akciju, zahvaljujući društvenim mrežama pročulo se ne samo u Novom Sadu i Srbiji, nego i van granica naše zemlje. Podrška stiže sa svih strana.
Nininom tati Zoranu možemo da pomognemo i na sledeće načine putem Fondacije „Pokreni život“:
Slanjem SMS poruke 161 na 3800
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001708511-93
Uplatom na devizni račun: 160-6000001708958-13
IBAN: RS35160600000170895813
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom putem Paypala na linku: Paypal
Uplatom putem kartice na linku: E-donacija
Novosađani pokazali veliko srce, nestvaran red za Ninine krofne u centru grada (VIDEO)
Izvor: Telegraf

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država pomaže porodici devojčice koja je prodavala krofne kako bi skupila novac za lečenje oca!

Izvor: 24sedam.rs, 28.Jun.2023

Ministar Mali je zamolio ministarku zdravlja da stupe sa porodicom u kontakt i da se vidi kako može da se pomogne

Nastavak na 24sedam.rs...

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja i ponudilo pomoć ocu male Nine koja prodaje krofne: Ovo je odluka porodice

Izvor: B92, 28.Jun.2023

Minitarstvo zdravlje Srbije ponudilo je pomoć porodici male Nine, devojčici koja za lečenje svog oca Zorana Ninkovića danima prodaje krofne...Kako je saopštilo ministarstvo, oni su stupili u kontakt sa suprugom Zorana Ninkovića, ponudili svu vrstu pomoći...U saopštenju se navodi da im je ona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.