Druga sezona podcasta u organizaciji SoMo Borca: Miran Pavić o trendovima u medijskoj industriji i pretplatama kao business modelu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Sep.2023, 13:00

Druga sezona podcasta u organizaciji SoMo Borca: Miran Pavić o trendovima u medijskoj industriji i pretplatama kao business modelu

SoMo Borac powered by Httpool prošle je godine lansirao SoMoCast – podcast serijal u kojem se iz epizode u epizodu predstavljaju sagovornici iz sveta digitala s naglaskom na medije i advertising. U susret SoMo Borac konferenciji koja će biti održana 17. novembra u Zagrebu, gledaoci će imati priliku da kroz podcaste svake nedelje saznaju više o uspešnim ljudima iz sveta digitala te da čuju njihova iskustva o poslovnim modelima koje koriste i kako su ostvarili i zadržali uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u poslovnom svetu.

U prvoj epizodi druge sezone SoMoCasta moderator Nikola Vrdoljak iz 404 agencije ugostio je Mirana Pavića, osnivača i CEO Telegram Media Grupe, predsednika ovogodišnjeg SoMo Media žirija te suosnivača Hrvatske udruge digitalnih izdavača (HUDI). Miran je u medijima ceo život, sarađivao je sa poznatim tech časopisom Wired, uređivao Nedjeljni Jutarnji te vodio digitalne operacije Jutarnjeg lista. Danas je njegov fokus primarno usmeren na digitalna izdanja, a ove godine Telegram Media Grupa doživela je veliki uspeh kada je u njega investirao ugledni holandski međunarodni fond Pluralis B.V. U prvoj epizodi otkrio je šta misli o medijskom biznisu i digitalnim pretplatama kao poslovnom modelu.

Pretplatu kao poslovni model naziva borbom za opstanak gde se često pokaže da nisu sve medijske kuće organizacijom prilagođene tome te “opstaju” samo oni koji se organizacjiski podrede novom modelu rada. Osim korisnih saveta kroz iskustvo Telegrama, podelio je savete i izdavačima koji tek razmišljaju o uvođenju pretplate.

Ovogodišnji SoMoCast realizovan je u saradnji sa streaming platformom Voyo, a cela epizoda SoMoCasta dostupna je na platformama Youtube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts.

 

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.