Izvor: Luftika.rs, 30.Nov.2022, 10:21

Direktor škole u kojoj su maltretirali nastavnicu saopštio konačnu odluku o sudbini 3 „mangupa“

„Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole. Rešenja o isključenju su u utorak 29. novembra poslata roditeljima učenika“, saopštio je Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku.
Ovim rešenjem je praktično verifikovana odluka Nastavničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << veća koje se izjasnilo da se dvojica učenika isključe iz škole, prenosi Nova.
Inače, roditelji trećeg učenika su pre jednoglasnog izglasavanja Veća, podneli zahtev za njegovo ispisivanje iz Tehničke škole.
Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama gde trojica učenika Tehničke škole maltretiraju profesorku, jedan joj izmiče stolicu i žena pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se snimaju, potresao je celu Srbiju i izazvao burnu reakciju javnosti.
Učenici Tehničke škole u Trsteniku i I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) su pre incidenta zakasnili na čas.
Kako smo već pisali, pojedini profesori, kolege nastavnice engleskog jezika, navodili su da se pomenuta grupa učenika i ranije problematično ponašala.
Profesorka engleskog jezika Marija Stevanović, koju su ponižavala i maltretirala trojica đaka Tehničke škole, dala je izjavu u policiji i sada se čeka potez Višeg tužilaštva u Kruševcu koje je formiralo predmet.
Kako je ranije pisano, otac jednog od mladića, zapretio da će tužiti školu ukoliko mu izbace sina. Ali, takva tužba nije stigla u Tehničku školu.
Ljubivoje Ršumović: „Nastavnicima hitno dati status službenog lica, sve drugo je mlaćenje prazne slame“

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Epilog nasilja nad profesorkom u Trsteniku: Đaci izbačeni iz škole

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2022

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je rešenje da se iz škole isključe dvojica učenika koji su ponižavali profesorku engleskog jezika tako što su joj izmakli stolicu.

Nastavak na Radio 021...

Trstenik, direktor doneo rešenje o isključenju dvojice učenika iz Tehničke škole

Izvor: RTS, 30.Nov.2022

Direktor Tehničke škole Trstenik, na predlog Nastavničkog veća, doneo je rešenje da se dvojica učenika isključe iz škole zbog nasilja nad profesorkom, saopšteno je iz te škole. . U saopštenju trsteničke srednje škole, navodi se da je dvojici učenika izrečena...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.