Digitalno oglašavanje ove godine u SAD-u će nadmašiti tradicionalno

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Feb.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalno oglašavanje ove godine u SAD-u će nadmašiti tradicionalno

Potrošnja na digitalne oglase ove godine u SAD-u će porasti 19 posto, na 129,34 milijarde dolara, uz udeo u ukupnoj potrošnji od nekih 54 posto, procenjuju u eMarketer-u.

Najveći će pritom udeo u digitalnom oglašavanju imati mobilni segment – čak dve trećine, odnosno nekih 87,06 milijardi dolara, pokazuje izveštaj.

Zbog postojanog preusmeravanja pažnje potrošača na digitalne platforme oglašivači su se našli na prekretnici – prisiljeni su da se okrenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << digitalnim medijima kako bi postupno povećali doseg i prihode, koji kopne u segmentu oglašavanja u tradicionalnim medijima„, konstatuje direktorica kompanije Monica Peart.

Tako bi potrošnja na tv oglase ove godine trebala da se smanji za 2,2 posto, na 70,83 milijarde dolara, s obzirom da na kalendaru nema izbora niti krupnijih događaja, poput Olimpijskih igara ili svetskih prvenstava, procenjuju u eMarketer-u.

Predsednički izbori u SAD-u u 2020 verovatno će dovesti do rasta tv oglašavanja, ali će se nakon toga silazni trend nastaviti, smatraju.

Oglašavanje u štampanim medijima ponovo će pak ove godine zabeležiti snažan pad, za dodatnih 17,8 posto.

U eMarketer-u takođe procenjuju da će se tržišni udeo duopola Google-a i Facebook-a ove godine prvi put smanjiti, na 59,3 posto, s prošlogodišnjih 60 posto. Glavni će razlog biti Google, čiji bi tržišni udeo trebao da padne za jedan procentna poen, na 37,2 posto.

Facebook-ov udeo bi pak trebao neznatno da poraste, na 22,1 posto.

Najviše bi trebao da porase tržišni udeo Amazona, za dva procentna poena, na 8,8 posto, čime će ta kompanija učvrstiti treću poziciju na tržištu, ispred konkurenata Microsofta i Verizona, vlasnika brendova Yahoo i AOL.

Amazon oglašivačima nudi veliku prednost, posebno u segmentu pakovanih potrošačkih proizvoda i brendova kreiranih u digitalnom kontaktu s potrošačima„, tumači Peart.

Ta platforma nudi pravo bogatstvo podataka o ponašanju kupaca za potrebe ciljanja određenih potrošačkih grupa, omogućujući pristup podacima o kupovini u realnom vremenu… oglašivači imaju pristup bez presedana ‘policama’ s kojih potrošači kupuju„, dodaje ona.

Izvor: Hina

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.