Digitalizacija i e-trgovina neophodne za razvoj srpskih preduzeća

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Nov.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalizacija i e-trgovina neophodne za razvoj srpskih preduzeća

Brza i efikasna digitalizacija jedini je način da srpske kompanije održe korak sa svetom i održe konkurentost na globalnom tržištu, zaključak je učesnika zvaničnog pokretanja projekta edukativnih radionica „Da posao klikne“

Radionice organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku kompanije DHL International Beograd.

Jelena Jovanović, sekretar Udruženja za elektronske komunikacije Privredne komore >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Srbije istakla je da domaća preduzeća moraju da se pripreme da iskoriste šansu koje savremene tehnologije donose.

U današnjem globalnom svetu, ukoliko naši proizvođači ili trgovci nemaju jasnu digitalnu strategiju i razvijene pristupe e-trgovini, oni mogu propustiti priliku rasta i izvan trenutnog tržišta, pa će moći računati samo na pad poslovanja u budućnosti„, navodi Jelena Jovanović.

Radionice “Da posao klikne” biće organizovane u Beogradu, Somboru, Valjevu, Kraljevu i Užicu. Učesnici radionica imaće priliku da iz iskustva uspešnih privrednika i ekspertize predstavnika državnog i bankarskog sektora dobiju brojne informacija o internet trgovini, kako da pokrenu online poslovanje, koji su im logistički lanci potrebni u tom lancu i na koji način mogu da se predstave na globalnom tržištu.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Trgovina na internetu – "Da posao klikne"

Izvor: RTS, 14.Nov.2017

Internet trgovina i digitalno preduzetništvo u Srbiji su ispod evropskog proseka, ali se stvari polako popravljaju. Godišnja stopa rasta tog tržišta u Republici veća je od 20 odsto. Izvoz srpskih IT usluga prošle godine vredeo je 600 miliona evra. A da bi se stvari dodatno popravile, Privredna...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.