Dictionary.com: „Misinformation“ reč 2018. godine

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Dec.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dictionary.com: „Misinformation“ reč 2018. godine

Misinformation – reč koja definiše netačne informacije koje se šire, bez obzira na nameru, u vreme u kojem sve veću ulogu u širanju lažnog sadržaja u online prostoru imaju tehnološke platforme, reč je godine po izboru sajta Dictionary.com.

Prepoznavanje dezinformacije kao reči 2018. godine… otkriva još jednom perspektivu koju možemo dobiti razmišljajući o rečima našeg vremena“, rekla je Liz McMillan, direktorica Dictionary.com u saopštenju. „Sama >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nužnost leksikona da definiše dezinformacije dovoljno govori“.

Lingvistkinja Dictionary.com-a Jane Solomon kaže da se reč dezinformacija sve češće koristi zbog njihovog sve češćeg širenja poslednjih nekoliko godina.

U saopštenju tog sajta navodi se da su izabrali „misinformation“ umesto „disinformation“ jer potonja ima nameru da širi dezinformacije, a ranije spomenuta nema nameru, ali ih i dalje širi. Dodaju kako mnogi ljudi koji šire dezinformacije na internetu zapravo i nemaju tu nameru nego veruju da dele istinit sadžaj.

Izvor: media.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.