Delegacija Srpske asocijacije menadžera posetila Naučno-tehnološki park u Nišu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Nov.2022, 17:26

Delegacija Srpske asocijacije menadžera posetila Naučno-tehnološki park u Nišu

Delegacija SAM-a imala je mogućnost, uz podršku Milana Ranđelovića, direktora Naučno-tehnološkog parka da se upozna sa predstavnicima nekih od kompanija, startapova koji rade u okviru NTP-a, poput Syncit Group-e, Credium-a, Beehold-a, Redstona, Webelinx-a…. Oni su članovima SAM-a preneli svoja iskustva započinjanja biznisa i istakli da izuzetno pogodno poslovno okruženje u Nišu i sve što ovaj centar nudi doprinosi razvoju njihovih biznisa.

S obzirom na višedecenijsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << prisustvo elektronske industrije u ovom gradu, počevši od 1948. godine, kada je osnovana Elektroindustrija Niš, potpuno je prirodno da Niš i dalje predstavlja jedan od centara kada je reč o ovoj vrsti industrije. Okružen Mašinskim, Građevinsko-arhitektonskim i Elektronskim fakultetima NTP pruža mogućnost za razvoj brojnih startapova iz tih oblasti, zaključak je direktora Ranđelovića.

U okviru posete organizovan je i privredni panel – Put do preduzetničkog uspeha – postoji li univerzalni recept? na kojem su svoja preduzetnička iskustva prisutnima preneli uspešni privrednici i članovi Upravnog odbora SAM-a Dejan Ranđić, vlasnik i direktor DNA Communications i osnivač ICT Hub-a, Dragan Popović, predsednik kompanije AIGO i Miloš Perović, COO NewStartegy, zatim članica SAMa, Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće Luna Požarevac, kao i Mladen Stojanović, direktor Atomia D.O.O. iz Niša. Panel je vodila Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa. Panelu je pored delegacije SAMa i kompanija iz NTP Niš prisustvovalo i oko 150 drugih privrednika iz Niša, koji su nakon zvaničnog dela učestvovali na skupu posvećenom potencijalnoj poslovnoj saradnji.

Naučno-tehnološki park u Nišu otvoren je 2020. godine. Sada ima 43 firme članice, od kojih su 23 startap kompanija, a 20 su razvojni centri. Dobar deo njih radu na razvjanju sopstvenih proizvoda. Kako je objasnio direktor NTP, oko 50 odsto radi na razvoju ekosistema, dok drugih 50 odsto pruža podršku kompanijama.

O SAM-u

Srpska asocijacija menadžera osnovana je pre više od 15 godina, 2006. godine. SAM je udruženje profesionalnih menadžera koje danas okuplja više od 480 članova, menadžera i vlasnika uspešnih firmi i timova od više od 80.000 zaposlenih, koji godišnje realizuju posao vredan preko 10 milijardi evra. SAM je posvećen profesionalnom razvoju menadžera i promovisanju menadžerske struke, efikasnom povezivanju menadžera u Srbiji i regionu i promociji najboljih poslovnih praksi, odgovornog i održivog poslovanja. SAM je takođe usmeren i na kontinuiranu saradnju sa Vladom Republike Srbije i njenim institucijama putem zajedničkih aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje poslovne klime u Srbiji i podizanje konkurentnosti. Predsednik SAMa je Dragoljub Damljanović, a izvršni direktor Jelena Bulatović.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.