Deca ne bi smela da koriste Snapchat

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Jan.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca ne bi smela da koriste Snapchat

Da društvene mreže ne utiču baš najbolje na mlade ljude, već smo utvrdili. No, britanska komesarka za decu smatra kako bi roditelji trebali da zabrane deci korišćenje Snapchat-a

Neke škole širom Velike Britanije već su počele da zabranjuju korišćenje Snapchat-a tokom nastave, a dečiji komesar Ana Longfild smatra da bi roditelji trebali da nastave s istom praksom i nakon škole.

Najviše joj smeta što Snapchat zbog svojih mogućnosti izaziva svojevrsnu zavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kod dece. To se naročito odnosi na tzv. „vatricu“ – kontinuirano dopisivanje između prijatelja duže od tri dana. Deca se međusobno takmiče ko će duže održati „vatricu“ u životu.

Upozorila je roditelje da prouče aplikacije koje njihova deca koriste i da se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima.

Ako niste sigurni, radije nemojte dozvoliti deci da koriste Snapchat, ističe komesarka.

U nedavno objavljenom izveštaju, Longfild je upozorila na negativne uticaje društvenih mreža na decu, pre svega jer stvaraju pritisak da se stalno bude prisutan i da mladi putem „lajkova“ prikupljaju odobravanje svojih prijatelja.

Snap, kompanija koja je osmislila Snapchat, brani svoju aplikaciju i tvrdi da ona podstiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili deljenja.

Veoma ozbiljno shvatamo našu obavezu da stvorimo bezbedno iskustvo za naše korisnike i nastavljamo s ulaganjem u sva sredstva koja bi to obezbedila„, poručila je kompanija.

Izvor: zimo.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.