Danijela i Stefan Buzurović: Sin Nestor diriguje našim životima

Izvor: Story, 25.Jan.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijela i Stefan Buzurović: Sin Nestor diriguje našim životima

Sada kada je u njihovom domu već drugu godinu zaredom praznična atmosfera lepša nego ikad, bračni par Danijela i Stefan Buzurović sve zasluge za to pripisuju svom nasledniku i ne kaju se što su odluku o venčanju i roditeljstvu doneli bukvalno preko no

Foto: Luka Šarac

Emotivna priča voditeljke Danijele Jankov (33) i njenog kolege i glumca Stefana Buzurovića (29) zaista je neobična. Posle samo mesec dana zabavljanja, krajem 2012. zakleli su se jedno drugom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << večnu ljubav, a već u septembru sledeće godine postali su roditelji sina Nestora. Iako su mnogi bili iznenađeni brzinom kojom se odvijala njihova romansa, bračni par Buzurović tvrdi da se sve zapravo dogodilo u pravom trenutku.

- Nakon tri nedelje veze, odlučili smo da sklopimo brak, a isto toliko vremena bilo nam je potrebno da zaključimo kako je došlo pravo vreme da postanemo roditelji – iskren je domaćin emisije Tačno 1 na TV Prva, dok ga supruga zaljubljeno gleda i konstatuje da su bili u pravu za obe odluke. Na samom izmaku 2014. proslavili su drugu godišnjicu braka i kažu da su u tome posebno uživali.

- Ne bih da zvučim previše romantično, ali mi proslavljamo svaki dan od našeg venčanja. I sama pomisao na to da sam imala sreću što sam srela čoveka s kojim želim da provedem ceo život, svaki put mi iznova izmami osmeh. Desila mi se fantastična promena koju svima preporučujem
– savetuje gospođa Buzurović, jedna od voditeljki popularnog Ekskluziva. Iako radi na istoj televiziji kao njen suprug, to im ne predstavlja problem.

- Danijela i ja radimo u dve različite redakcije i ne viđamo se na radnom mestu pa zato ne može da dođe do zasićenja. Oboje imamo slobodu kada to poželimo, na primer da popijemo kafu sa prijateljima ili obavimo neki posao. Sve je stvar dobre organizacije. Mnogi kažu da dete menja ljude, ali Nestorovim dolaskom na svet nismo se promenili nas dvoje, već samo prioriteti koje smo imali. Ovo malo predivno biće sada je centar našeg sveta – tvrdi Stefan.

- Rođenje deteta nije moglo da nas približi jer bliži ne možemo da budemo, a sigurno nas nije ni udaljilo. Nestor je dete ljubavi – dodaje Danijela.

Sve što ovi poznati roditelji govore, potkrepljuje slika srećne porodice koja se vidi još s ulaznih vrata njihovog doma u Zemunu ispunjenog toplinom i ljubavlju. U dnevnoj sobi centralno mesto zauzima prelepo dekorisana tuja kojoj se najviše obradovao najmlađi ukućanin.

- Zbog čudnovatog rasporeda vrata, prozora i nameštaja u našem dnevnom boravku, kao i nedostatka prostora, već drugu godinu umesto jelke imamo jednu malu tuju. Prošle godine uoči dočeka palo mi je na pamet da bi ona mogla da zauzme mesto u jedinom uglu gde je logično da stoji to ukrasno drvo i tako sam iznenadio Danijelu. Ove godine kupio sam je opet u želji da nam to postane tradicija. Dok smo je ukrašavali, Nestor je spavao pa smo se šalili kako nam ništa neće vredeti trud jer će sve porušiti čim se probudi, ali nismo bili u pravu. Oduševio se svetlucavim prizorom – priča Stefan, a tokom slikanja za naš magazin, najmlađi član porodice pokazao je koliko su ga opčinili ukrasi pa nije odoleo da skine nekoliko zlatnih kuglica kojima se kasnije igrao. Buzurovići su i ovu Novu godinu, kao i Božić proveli u porodičnoj atmosferi.

- Nova godina bila je zaista uzbudljiva. Članovi naše familije želeli su da budu kraj Nestora, a tako je bilo i za Badnje veče kada smo nakon večere, u ponoć, otišli u crkvu – ističe Danijela, dok njihov trinaestomesečni naslednik trčkara po stanu i inspiriše roditelje na nove priče.

- Naš sin voli svoju sobu, kuhinju i kupatilo. Najviše ga fascinira veš mašina, a obožava i kantu za smeće, što posebno raduje Danijelu. U kuhinji pretura po fiokama, u spavaćoj sobi vadi garderobu iz ormara, u kupatilu razmotava toalet papir. Otkriva svet oko sebe, a mi zbog toga imamo upalu mišića – kaže ponosni tata i sa suprugom ističe kako im je u domu najdragoceniji upravo njihov sin koji je nedavno izgovorio i svoje prve reči.

- Bili smo veoma sumnjičavi kada je pokušavao da nas zove mama i tata, ali nedavno smo mu poverovali da zna šta misli kada to kaže. Inače, Nestor je od rođenja navikao na društvo i veoma je komunikativan, ali kada je umoran i razdražljiv, samo smo mu nas dvoje bitni jer mu tada pevamo pesmice koje izmišljamo specijalno za njega  – nežno priča Danijela.

- Žao nam je što nismo snimili sve one smešne numere kojima smo ga smirivali. Uglavnom obrađujemo poznate melodije tako što smišljamo tekst koji se odnosi na neku našu trenutnu situaciju, a ponekad se desi i da komponujemo. Volimo da kažemo kako  živimo mjuzikl, a Nestor je dirigent – kaže Stefan, dok Danijela otkriva čime se najradije zabavljaju.

- Volimo da se igramo, mnogo se smejemo, obožavamo da šetamo i čak zajedno obavljamo kućne poslove. Nestor sa mnom prostire veš, tačnije ja ga stavljam na sušilicu, a on ga skida – opisuje voditeljka, dok se Stefan priseća još jedne anegdote:

- Često povadi svu garderobu iz naših ormara kako bismo je Danijela i ja ponovo lepo složili. To nam je redovna igra u kojoj uživa samo naš sin.

Kada je reč o vaspitanju, oboje svog naslednika odgajaju onako kako su i njih roditelji usmeravali kroz život, uz mnogo smeha, ljubavi i iskrenog razgovora. Mada je još rano za treniranje strogoće u kući, pred sam kraj razgovora Stefan nam je otkrio kako Danijela ume da bude stroža.

- Mama nam ponekad kvari zabavu i ne dozvoljava da bosi hodamo po hladnim pločicama – na šta Danijela dodaje:

- A kad smo baš histerični, tata nas za kaznu ostavi u sobi da plačemo tri minuta.

Druženje u ušuškanom domu ove vesele tročlane porodice završili smo razotkrivanjem plana o njenom proširenju.

- Želimo još dece, ali ne maštamo o tome da li će biti dečak ili devojčica. To nam nije važno – završava s osmehom Danijela.

Piše: Milica Prelević

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.