DRAŽEN ŠUMIĆ je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Jun.2023, 17:05

DRAŽEN ŠUMIĆ je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

U MDCS-u se stvaraju najinovativniji servisi globalne kompanije koje koriste milioni ljudi širom sveta, kao što su Cloud servisi i razvoj generativne veštačke inteligencije.

Zahvaljujući radu koji smo svi zajedno uložili, danas je MDCS značajno drugačije mesto nego 2011. godine u momentu kad sam se ja priključio timu. Sada imamo preko 600 inženjera, a naš centar je odgovoran za neke od ključnih Microsoft servisa. Zahvaljujem se mom prethodniku Draganu Tomiću, na dosadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << uspešnom vođenju, od koga sam lično mnogo naučio. MDCS je razvojni centar sa kompletnim procesom razvoja softverskih proizvoda, ali i rada sa korisnicima kako bi ih oni usvojili. Naša ključna snaga se nije promenila, a verujem da nikada i neće: zajedništvo i želja da budemo najbolji“, istakao je Dražen.

Znanje, talenat, motivacija, vizija i multidisciplinarni tim koji pronalazi pragmatična rešenja, izvršava projekte brzo i blisko sarađuje sa klijentima, su bili ključni u dosadašnjem pozicioniranju MDCS-a. Svi projekti razvojnog centra u Srbiji su priznati, kako na najvišem nivou korporacije, tako i od strane miliona korisnika i ucrtavaju Srbiju kao važnu IT destinaciju.

Nastavljamo put naše vizije da postanemo glavni centar razvoja za Istočnu Evropu u Microsoft-u, sa centralnim kampusom u Beogradu. Kako bismo ostvarili zacrtano suština je u svakodnevnom napredovanju i nadogradnji znanja, jer živimo industriju koja isključivo ceni inovacije”, zaključio je Šumić.

Dražen je u Čačku završio Gimnaziju, a potom ETF u Beogradu 2003, na komje magistrirao 2008. Softverskim inženjerstvom se bavi od kraja studija do danas. Microsoft-u se pridružio 2011. godine, kao Product Manager u SQL timu, a tokom poslednjih 8 godina je vodio Product Management i Data Science timove za Azure cloud servise i SQL Server. Stutus Partnera u kompaniji stekao je u septembru prošle godine.

Više o MDCS-u na linku.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.