DIJETA DEMI MUR - PROGRAM ČIŠĆENJA

Izvor: Kurir, 13.Sep.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIJETA DEMI MUR - PROGRAM ČIŠĆENJA

Glumica Demi Mum, koja sa svojih 47 godina izgleda bolje nego ikada, za svoju lepotu i vitak stas može zahvaliti i novom režimu ishrane, gde gubi težinu bez izgladnjivanja. Demi je objavila da sledi "Program čišćenja" - američki plan ishrane koji izbacuje brzu hranu sa menija bez stroge detoksikacije.

Nema nikakvog izgladnjivanja! Riječ je o njegovanju vlastitog tela", izjavila je glumica o novoj dijeti.

Demi je poznata po tome da je isprobala razne dijete pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je prešla na program čišćenja koji opisuje kao mnogo "zdraviji i pristupačniji režim ishrane od ostalih dijeta". Poenta celog plana koji je zaludeo Holivud jeste da se izbaci nezdrava hrana kako bi osoba izgubila neželjene kilograme i osećala se zdravije, a bez izgladnjivanja. S druge strane, bolje je jesti zdravije nego preskakati obroke i izbegavati neke vrste namirnica koje su nam potrebne za normalno funkcionisanje.

Izbacujući nezdravu hranu sa menija poput hamburgera, prženih krompirića, slatkiša i slično, fokus se usmerava na zdravu hranu poput voća i povrća te mesa pripremljenog na zdrav način. Osoba se oseća bolje i sito, iako se jede manje. Zdrava ishrana osigurava blistav sjaj, osećaj poletnosti, ali garantuje i gubitak kilograma. Osim toga, ne postoji nikakav rigorozan meni koga se treba držati, tako da je moguće zdrave upute slediti na duže vreme.

Deset zlatnih pravila u ishrani koje treba slediti

1. Obavezno ograničite unos brze hrane, gotovih obroka, slanih grickalica, gaziranih pića i hrane bogate šećerom poput čokolade i kolača te onu hranu koja sadrži aditive i ne sadrži vitamine i minerale.

2. Smanjite unos kofeina jer kofein može zaustaviti apsorbovanje vitamina i minerala. Ako imate naviku da popijete pet kafa dnevno, od sada neka to budu najviše dve.

3. Pijte vodu prije svakog obroka. Oni koji piju dve čaše vode pre svakog obroka gube više kalorija od onih koji paze na svaku unošenu kaloriju, pokazala je najnovija američka studija.

4. Pospremite vlastitu kuhinju i sami pripremajte obroke. Na taj način bit ćete sigurni da obroci ne sadrže nikakve nepotrebne i nezdrave aditive.

5. Jedite više voća, povrća, orašastih plodova i semenke. Napuniće vas malim brojem kalorija, a vaša koža i kosa zablistaće zbog vitamina.

6. Smanjite unos alkohola jer je pun praznih kalorija koje se lepe oko vašeg struka. Kada ipak odlučite popiti nešto alkoholno, prvo pojedite zdravu večeru.

7. Uravnotežite svoje porcije. Porcija mesa ili ribe ne bi trebalo biti veća od kutije za karte, a količina ugljenohidrata trebalo bi biti veličine vaše stisnute šake. Ostatak tanjira napunite povrćem.

8. Odrasli ne bi smeli jesti više od šest grama soli na dan.

9. Smanjite unos loših masnoća. Čak i male količine povećavaju rizik od bolesti srca.

10. Odbacite dijetalnu hranu. Ima malu nutricionističku vrednost i puna je aditiva.

JELOVNIK

Za doručak

1. Šejk s nemasnim mlekom, šaka jagoda i pola banane.

2. Dve šnite integralnog tosta, pola grejpfruta i kuvano jaje.

3. Prirodni jogurt sa svežim povrćem i orasima

4. Zobena kaša sa nemasnim mlekom i malinama.

5. Integralne žitarice sa mlekom, bademima i oguljenom jabukom.

Za ručak

1. Gusta supa od povrća

2. Salata od tunjevine ili lososa sa čilijem i prelivom od limete

3. Tri role sušija, makrobiotička supa od povrća i algi i dve šnite svežeg ananasa.

4. Sendvič od škampa i paradajza sa zelenom salatom, voćni jogurt

5. Salata od piletine.

Za večeru

1. Tanki prženi odrezak, kuvana brokula, šparoge i grašak

2. Bakalar pečen u foliji sa limunom i povrćem

3. Piletina i povrće pripremljeno zajedno u voku

4. Pečeni losos sa malo meda i pečenim povrćem

5. Vegetarijanski čili sa pasulj, crvenom paprikom, gljivama i šargarepom. Sve servirano uz smeđi pirinač.

Međuobrok

1. Bilo kakvo voće

2. Šaka badema

3. Mali jogurt

4. Šaka maslina

5. Prutići od šargarepe sa humusom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova dijeta zbog koje Demi Mur i Džej Lo izgledaju savršeno

Izvor: Lepota i zdravlje, 13.Sep.2010

Nakon niza čudotvornih dijeta koje su se bazirale na vodi, luku i grejpu, Holivud je konačno prihvatio režim prehrane koji bi svaki nutricionista blagoslovio. Demi Mur i Dženifer Lopez živi su dokaz da ova dijeta zapravo deluje. Demi Mur svakodnevnim objavljivanjem svojih neobrađenih fotografija...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.