Izvor: Luftika.rs, 21.Mar.2024, 11:14

Crkva kod Štranda imaće 1.000 kvadrata i prostiraće se na 2 hektara, zauzeće centralni deo zelene površine

Crkva koja bi trebalo da bude sagrađena na Štrandu u Novom Sadu imaće hiljadu kvadrata, nalaziće se na dva hektara i biće izgrađena u centralnom delu zelene površine, objavio je portal 021.rs. Tako će kompleks na kom je crkva zauzeti pet odsto ovog “rekreativnog” područja.
Uređena zelena površina bi, prema Planu generalne regulacije, trebalo da zauzme više od 32 odsto, dok će najveći deo zauzimati saobraćajna površina, odnosno postojeća saobraćajna infrastruktura koja podrazumeva i okretnicu za autobuse i parking, kao i nove pešačke staze, i slično, navodi 021.rs.
Urbanisti u Konceptualnom okviru Plana navode da se planiranjem verskog objekta i adekvatne vegetacione celine sa sadržajima za rekreaciju obezbeđuje...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.