Čokoholičari imaju razloga da se raduju, jer se u Beogradu organizuje prvi Festival čokolade Najlepše želje!

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Nov.2017, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoholičari imaju razloga da se raduju, jer se u Beogradu organizuje prvi Festival čokolade Najlepše želje!

Razgovarali smo sa Majom Mitrović, Client Service Director-icom agencije MPG o predstojećem Festivalu čokolade Najlepše želje koji će biti održan na Dorćol Platz-u od 11. do 13. novembra…Razgovor vodila Snežana Milić

Majo, za početak nam recite, kada i gde će biti održan Festival Čokolade? Ko su organizatori festivala?

– Prvi Festival Čokolade Najlepše želje biće održan u prostoru Dorćol Platz 11, 12. i 13. novembra, gde će svi ljubitelji čokoladnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << proizvoda imati priliku da se u toku tri dana upoznaju sa ponudom proizvođača i distributera čokolade, čokoladnih proizvoda ali i da uživaju u pratećim sadržajima i degustacijama u prijatnoj atmosferi ovog prostora. Organizator Festivala je Dorćol Platz dok produkciju festivala radi MPG Plus agencija iz Beograda. Generalni pokrovitelj su „Najlepše želje„, a medijski partneri Blic i Alma Quattro.

Koji je cilj jedne ovakve manifestacije i koja su vaša očekivanja, a šta od festivala mogu da očekuju posetioci?

– Primetili smo da u Beogradu postoje razni festivali i manifestacilje, ali da nema Festival Čokolada i rešili smo to da promenimo. Pored degustacija, biće puno zabavnih i edukativnih pratećih programa.

Koje kompanije/brendovi će učestvovati kao izlagači na festivalu?

– Cilj festivala je da oko 25 kompanija/brendova izloži što više vrsta čokolada. Generalni sponzor festivala su „Najlepše želje“. Štark će imati i razne radionice, dečiji kutak, kaligrafiju… I ostali izlagači i organizatorii spremaju bogat program. Posetioci će moći da degustiraju i poruče jela sa čokoladom, vrhunski barmeni će pripremati koktele od čokolade, spajaćemo ukuse vina, kafe, konjaka i viskija sa čokoladom. Posetioci mogu da očekuju i niz radionica i predavanja. Za dobru zabavu pobrinuće se i bend Jove Maljokovića i Intemeco kvartet

Da li će festival imati i prodajni karakter?

– Za tri dana festivala posetioci će pored degustacije moći i da kupe standardne proizvode ali i one koje ne mogu da nađu u slobodnoj prodaji.

Poslednjih par godina na popularnosti dobijaju i čokolade nešto egzotičnijeg ukusa, kao npr. čokolada sa začinima, raznim biljem, alkoholom itd. Da li će posetioci festivala imati priliku da konzumiraju i te vrste čokolade za kojima postoji sve veća tražnja?

– Naravno, ovaj festival je napravljen da pored čokoladnih proizvoda na koje su ljudi navikli, probaju i one koje ne mogu baš tako lako da pronađu na rafovima prodavnica. U raznoraznoj ponudi čokoladnih proizvoda naći će se i organska čokolada, čokolada sa alkoholom, nugat, a i ne smemo zaboraviti ni vegansku i vegetrijansku čokoladu za kojom je sve veća potražnja.

Da li ste pripremili i prateći program festivala (predavanja na kojima će posetioci moći da čuju nešto više o čokoladi, istoriji nastanka te poslastice, načinu pravljenja, široj upotrebi čokolade…)

Osim zabavnih sadržaja i degustacije proizvoda, posetioci će imati priliku da učestvuju u raznim edukativnim radionicama u čijem središtu je čokolada.

Prateći deo biće nekoliko radionica i predavanja tako da će oni koji žele moći da slušaju interesantna izlaganja o nastanku čokolade, upotrebi čokolade u nezi i ishrani, kao i učestvuju u radionicama koje će okupiti interesantne goste iz Srbije i regiona.

I za kraj, recite gde i kada se mogu nabaviti ulaznice za festival?

– Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti na blagajni Dorćol Platza po ceni od 100 dinara za decu, 200 dinara za odrasle i 400 dinara za četvoročlanu porodicu i to na dan festivala. Radno vreme festivala je od 10 do 22h tokom subote i nedelje, odnosno od 10 do 20h u ponedeljak.

Autor: Snežana Milić

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.