Coca-Cola u gubitku, ali bolje od očekivanja u čevtrtom kvartalu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Feb.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Coca-Cola u gubitku, ali bolje od očekivanja u čevtrtom kvartalu

ATLANTA – Američka kompanija Coca-Cola iskazala je gubitak u četvrtom kvartalu 2017. zbog rasta iznosa poreske obveze na 3,6 milijardi dolara, što je posledica nedavno usvojenih izmena poreskog zakona u SAD-u

Kompanija sa sedištem u Atlanti je prijavila gubitak od 2,75 milijardi dolara, ili 65 centi po deonici, prenosi agencija AP.

Prihodi kompanije su takođe pali, pošto najveći svetski proizvođač bezalkoholnih pića i napitaka prodaje svoj biznis u delu flaširanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Prihodi su pali za 20 posto na 7,51 milijardu dolara, ali su ipak nadmašili projekcije „vukova“ s Wall Streeta koji su predviđali da će iznositi 7,36 milijardi dolara.

Industrijski analitičari su već ranije prognozirali pad oba ova pokazatelja zbog sprovođenja aktualnih promena u poslovanju kompanije, ali su usprkos tome deonice Coca-Cole u subotu ojačale na berzi za 28 centi na 45,06 dolara.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.