Coca-Cola u Hrvatskoj najavljuje novu strategiju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Mar.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Coca-Cola u Hrvatskoj najavljuje novu strategiju

Coca-Cola je u Hrvatskoj najavila objedinjavanje različitih Coca-Cola brendova koji uključuju Coca-Cola Classic i Coca-Cola Zero u jednu Coca-Cola porodicu s dvema varijantama

Tom promenom će svi promo materijali i pakovanja nositi jasnu oznaku jedinstvenog brenda Coca-Cola sa različitim izborom sastojaka i kalorija. Takav novi pristup brendu dalji je iskorak u promovisanju mogućnosti izbora za potrošače te je u skladu s predanošću Coca-Cole da svakom potrošaču obezbedi sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << potrebne informacije i time olakša donošenje odluke.

Stalne inovacije

Nastojeći da prati ukuse i životne stilove potrošača, Coca-Cola je tokom godina na tržište uvodila inovacije predstavljajući nove brendove prepoznatljivih obeležja. Potrošačima je tako obogatila izbor nudeći proizvode bez šećera, ali jednako izvrsnoga ukusa kao što je na primer Coca-Cola Zero.

Nakon najave koja predstavlja korak napred i novi smer za Coca-Colu, dva samostalna brenda Coca-Cola i Coca-Cola Zero na hrvatskom će tržištu postojati pod jednim jedinstvenim brendom.

Izbor potrošača u srcu strategije

Novi će pristup proširiti nasleđe originalne legendarne Coca-Cole na celu Coca-Colinu porodicu, a istovremeno će se dizajnom pakovanja i oglašavanjem naglasiti jedinstvene prednosti pojedinih proizvoda, čime će se potrošačima olakšati i pojednostaviti donošenje odluka o kupovini.

Izbor će biti dodatno naglašen novim marketinškim sloganom: „Novi izgled, jednako dobro osveženje, izbor je tvoj.“

Ostvarenje nove strategije

Iako će legendarni Coca-Colin ukus biti isti kao pre, strategija objedinjenog brenda donosi brojne promene u pakovanju i marketingu. Povećaće se usmerenost na varijante bez kalorija i manja pakovanja.

Marketing i dizajn

Umesto samostalnih brendova Coca-Cola i Coca-Cola Zero biće istaknut samo jedan kultni brend Coca-Cola u dvema varijantama.

Svaka će bočica i limenka Coca-Cole imati istovetan dizajn i stilska obeležja, uključujući kultni crveni disk, a pojedina će se varijanta razlikovati bojom.

Naglasak na varijantama bez kalorija

Nastavljamo da pomažemo potrošačima da bolje kontrolišu unos šećera i kalorija iz naših pića. U skladu sa našim nastojanjima da udvostručimo udeo prodaje Coca-Cole bez kalorija unutar Coca-Coline porodice do 2020. godine, varijanta bez kalorija biće prikazana na kraju svake Coca-Coline televizijske reklame.

Coca-Cola Zero od sada postaje Coca-Cola Zero Sugar, a novost je i novi, poboljšani recept koji nam je omogućio da ta varijanta ukusom bude sličnija Coca-Coli Classic, ali bez šećera. Takođe će Coca-Cola Zero Sugar od ove godine biti dostupna u limenci od 250 ml.

Veće težište na manjim pakovanjima

U skladu sa strategijom „One Brand“ Coca-Cola će veće težište staviti na promovisanje širokog raspona različitih veličina pakovanja. Na tržištu će i dalje biti dostupne različite veličine, pri čemu će najmanje pakovanje biti limenka od 250 ml, a najveće boca od 2 l. Širok izbor pakovanja potrošačima će olakšati odabir onoga koje najviše odgovara njihovim potrebama.

Najavljujući novu strategiju Vesna Vlahović Dašić, direktorica marketinga Coca-Cole Adria, izjavila je: „Kao kompanija imamo privilegiju što je Coca-Cola je jedan od najomiljenijih brendova u svetu. Međutim, svet se menja i stoga danas svojim potrošačima pružamo mogućnost da nastave da uživaju u brendu koji poznaju i vole tako što će odabrati Coca-Colu koja najbolje odgovara njihovu ukusu i načinu života. Budući da se slažemo da previše šećera nije dobro ni za koga, time snažno potvrđujemo svoju odlučnost da Coca-Coline proizvode bez šećera učinimo pristupačnijim, dostupnijim i privlačnijim na celom tržištu, istovremeno olakšavajući potrošačima donošenje odluka na osnovu relevantnih informacija koje im dajemo. “

Izvor: poslovni.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.