Coca-Cola će u SAD-u početi da koristi flaše od reciklirane plastike

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Feb.2021, 11:43

Coca-Cola će u SAD-u početi da koristi flaše od reciklirane plastike

Američki proizvođač gaziranih pića Coca-Cola je najavio da će u SAD-u, svom najvećem tržištu početi da koristi flaše koje su izrađene od potpuno reciklirane plastike

Aktivisti su u decembru prošle godine Coca-Colu kritikovali kao jednog od najvećih zagađivača okoline plastikom.

Shodno tome, Coca-Cola se obavezala da će do 2030. godine za svaku flašu ili limenku koju proda prikupiti i reciklirati istu količinu prazne ambalaže sa tržišta i koristiti onu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << sadrži 50 posto recikliranog materijala.

Takođe, kompanija ulaže napore da se do 2025. godine može reciklirati 100 posto primarne ambalaže koju globalno plasira.

Ovog meseca, Coca-Cola će na Floridi i u Kaliforniji početi s prodajom svog poznatog pića u novim recikliranim flašama među kojima su Coca-Cola, Diet Coke, Coke Zero Sugar i Coca-Cola Flavors od 400 ml, a do proleća i u Teksasu.

Sa prelaskom na flaše izrađene od potpuno reciklirane plastike, kompanija želi da se uključi u globalnu borbu protiv plastičnog otpada i smanjiti svoj ugljendioksid.

Ovom inicijativom Coca-Cola bi smanjila upotrebu nereciklirane plastike za 20 posto u Severnoj Americi u odnosu na 2018. godinu.

Prihvatili smo ovu jedinstvenu priliku i jasnu odgovornost da pomognemo u globalnoj borbi protiv zagađenja plastikom„, kazala je Alpa Sutaria, potpredsednica kompanije u Severnoj Americi.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.