Coca-Cola, Pepsi i Nescafé najuspešniji FMCG brendovi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Mar.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Coca-Cola, Pepsi i Nescafé najuspešniji FMCG brendovi

Coca-Cola, Pepsi i Nescafé su se pojavili kao predvodnici liste 100 najuspešnijih FMCG brendova u svetu, u smislu vrednosti prodaje kod trgovaca, pokazuje najnovija studija agnecije Euromonitor.

Sa prodajom koja se kreće između 35 i 45 milijardi dolara, Coca-Cola je na prvoj poziciji na listi. Latinska Amerika je bila najveće tržište za Coca-Colu, u kojoj je ostavreno 40% ukupne prodaje u 2017.

Pepsi je na drugom mestu, sa ukupnom prodajom koja se kreće između 10 i >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << 15 milijardi dolara. Severna Amerika je najznačajnije tržište koje je generisalo prodaju od četiri milajarde dolara.

Nescafé, sa prodajom između 10 i 15 milijardi dolara prodaje, dospeo je na treće mesto liste najuspešnijih svetskih brendova. Prodaja u regionu Azija-Pacifik činila je jednu trećinu ukupne prodaje ovog brenda kafe u 2017.

U segmentu pakovane hrane, brend Lay’s je izbio na prvu poziciju sa ukupnom prodajom između 10 i 15 milijardi dolara. Sledi ga Kellogg’s sa iznosom prodaje između osam i devet milijardi dolara.

Kada je reč o proizvodima za lepotu i ličnu negu, L’Oréal Paris i Nivea su rangirani kao dva vodeća brenda.

Studija Euromonitora analizirala je osam kategorija proizvoda pakovane hrane, bezalkoholnih pića, lepote i lične nege, zdravlja, papirne galanterije i higijene, održavanje domaćinstava, toplih napitaka i hrane za kućne ljubimce.

Prodaja u maloprodajnim kanalima za sve kategorije, osim hrane za kućne ljubimce, bila je najveća u regionu Azija-Pacifik, i ovaj region je označen kao ključni pokretač prodaje mnogih FMCG megabrendova.

Izvor: InStore

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.