Čim unesete lubenicu u kuću morate je oprati, evo zbog čega

Izvor: Story, 29.Jul.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čim unesete lubenicu u kuću morate je oprati, evo zbog čega

Iako ne jedemo spoljašnjost lubenice, vrlo je važno da je dobro operemo kada je donesemo kući ako ne želimo da ugrozimo svoje zdravlje. Nož priilkom prolaska kroz čvrstu spoljašnjost može da “pokupi” brojne štetne bacile na njenoj površini i tako kontaminirati ukusnu unutrašnjost koju jedemo. Zbog toga što lubenica nije kisela, već slatka, bakterije lakše ... The post Čim unesete lubenicu u kuću morate je oprati, evo zbog čega appeared first on Story.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li perete lubenicu prije nego što je poslužite?

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Jul.2017

Kladimo se da vam nikada nije palo na pamet da lubenicu ili dinju treba oprati prije jela, ali stručnjaci kažu da to tako mora.Postoji, kažu oni, jako dobar razlog za to - bakterije. Nož kojim sječete kroz koru lubenice skuplja sve bakterije od kojih je naročito opasna listerija i prenosi ga na...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.