[CANNES LIONS 2021] ROBERT BOHINEC, Futura DDB: „Mislim da koronska kriza neće previše utjecati na kreativnost i kvalitetu ovogodišnjeg rada“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Jun.2021, 12:04

[CANNES LIONS 2021] ROBERT BOHINEC, Futura DDB: „Mislim da koronska kriza neće previše utjecati na kreativnost i kvalitetu ovogodišnjeg rada“

I ove godine smo razgovarali sa kreativcima vodećih advertajzing agencija o učešću na predstojećem Cannes Lions Festivalu, o ovogodišnjim favoritima i o drugim bitnim pitanjima. Ovoga puta čast je pripala Robertu Bohinecu, Kreativnom Direktoru agencije Futura DDB…Razgovor vodio Nenad Danilović

Da li je vaša agencija prijavila svoje radove za ovogodišnji Cannes Lions festival?

– Ove godine nismo prijavili radove.

Imate li svoje favorite među >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kampanjama posmatrano na svetskom nivou? Ako imate, navedite te kampanje i dajte svoje obrazloženje zašto u tim kampanjama vidite posebnu vrednost.

Burger King „Moldy Whopper“ zasigurno je jedan od glavnih favorita. Do danas je pokupio većinu nagrada na festivalima, a vjerojatno ni u Cannesu neće biti drugačije. Kad smo već kod brze hrane, sviđa mi se kampanja Nord DDB „The Golden M“, gdje su iskoristili kultne frizure iz 90-ih i osmislili ih kao reklamu za logo McDonads-a. Tijekom godine bila sam fasciniran korištenjem moderne glazbene platforme Spotify, koju je za Barillu dizajnirao talijanski Publicis. Stvorili su playlist-u sa muzikom koja traje jednako dugo koliko je potrebno za kuhanje određene tjestenine. Genijalna veza s proizvodom u duhu vremena.

Da li ste registrovali neke promene u organizaciji ovogodišnjeg Cannes Lions festivala? Kako ocenjujete te promene? Šta vam vaša intuicija govori, da li će biti povećano prisustvo agencija iz celog sveta sa svojim radovima na predstojećem festivalu? Da li očekujete bolju ili lošiju ponudu radova agencija, u kvalitativnom smislu?

– Promjene su jedina konstanta koja također dovodi do osvježenja kategorija najvažnijeg festivala oglašavanja na svijetu. Međutim, nisam otkrio nikakve tektonske promjene u kategorijama. Mislim da koronska kriza neće previše utjecati na kreativnost i kvalitetu ovogodišnjeg rada, jer smo mi istovremeno kreativci dobili potpuno novo igralište, promjene u navikama itd. Na primjer, danas me se dojmila ova kampanja, koja neće biti na ovogodišnjih Lavovima, ali lijepo podržava točku koju želim reći: nismo ovdje da bismo od dosadnih stvari pravili zanimljive, već da bismo radili zanimljive stvari. Čak i u ova vremena.

adage.com/creativity/work/harry-rosen-green-screen-shirt

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.