Brzi internet postaje osnovno ljudsko pravo u Velikoj Britaniji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Nov.2015, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzi internet postaje osnovno ljudsko pravo u Velikoj Britaniji

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je stavljanje interneta u istu kategoriju sa vodom i električnom energijom, dodavši kako će „svaki Britanac imati brzi internet do 2020. godine“

Premijer smatra da internet ne bi trebalo da predstavlja luksuz, nego pravo koje je apsolutno neophodno za život u 21. veku.

Kao što su naši preci doneli građanima vodu, struju i gas, mi ćemo im dati brzi internet. Želimo da cela Britanija bude ‘onlajn’, čime postajemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << najnaprednija nacija u Evropi„, rekao je Kameron.

Plan je da se građanima omogući internet brzine najmanje 10 megabita po sekundi, bez obzira u kojem delu države žive. Naime, više od 80 odsto domova u Velikoj Britaniji poseduje internet, a očekuje se da će do 2017. taj broj porasti na 95 odsto.

Kameron navodi da je ovo deo njegove misije „digitalizacije britanskog naroda“, koja podrazumeva razne projekte u oblasti unapređivanja komunikacijskih sistema u državi.

Izvor: 021

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.