Brendovi „brze mode“ zatvaraju hiljade prodavnica širom sveta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Jul.2020, 18:20

Brendovi „brze mode“ zatvaraju hiljade prodavnica širom sveta

Prema procenama lista The Business & fashion, globalna industrija mode, odeća i cipela, će zbog pandemije i krize imati između 25 i 30 odsto gubitaka. Ogromna suma budući da ova privredna grana, na svetskom nivou, godišnje zarađuje 2,5 triliona dolara.

Jeftina modna odeća po sistemu „obuci i baci“, trpi velike gubitke zbog pandemije kovida-19, a tome je doprinela činjenica da je jeftina moda globalizovana, to jest proizvodi se u udaljenim delovima sveta, što je u vreme pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << korona virusa doprinelo prekidu komunikacija.

Kovid-19 je samo otkrio probleme proizvodnje brze odeće kojima već dugo ne ide dobro. Previše je proizvodnje, neodrživa je za planetu„, rekao je za Hafington Post direktor međunarodnog Instituta za modni dizajn i marketing „Polimoda“ Danilo Venturi.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Zara, H&M i Stradivarius zatvaraju prodavnice širom svijeta

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2020

Poslije 20 godina vladavine i ogromne zarade takozavana "brza moda" (fast fashion) trpi ogromne gubitke i proizvođaci poput svedskog gignta H&M, španske "Zare" "Paul&Bear","Stradivariusa" zatvaraju hiljade prodavnica širom svijeta, a bez posla ostaju prodavci u razvijenom svijetu i radnici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.