Boris Malešević dobitnik prestižne nagrade „Red Dot“ za dizajn flaše istarskog maslinovog ulja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Avg.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Malešević dobitnik prestižne nagrade „Red Dot“ za dizajn flaše istarskog maslinovog ulja

ZAGREB – Dizajner Boris Malešević dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade „Red Dot“, jedne od najuticajnijih međunarodnih nagrada u svetu dizajna, za ambalažu maslinovog ulja B10-First Night koje proizvodi jedno istarsko porodično poljoprivredno gazdinstvo

Nagrada Red Dot postoji od 1955. i smatra se prestižnom nagradom kojom se, kako organizatori ističu, vrednuju najoštroumniji dizajnerski radovi iz sveta produkt dizajna, komunikacije, ambalaže pa sve do dizajna koncepata >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i prototipova.

Malešević je nagradu dobio u kategoriji Communication Design, za branding i dizajn ambalaže za hranu, a saradnja sa istarskim maslinarom, kako Malešević naglašava, ostvarena je nakon što je video njegove radove i način na koji promišlja dizajn i celovitost proizvoda.

Kako Malešević ističe, dizajn ambalaže maslinovog ulja njegov je prvi rad u dizajniranju prehrambenih proizvoda i otklon je od dosadašnje prakse dizajna koja je ‘sila nekih mehurića, slika i proizvoda na ambalaži koji ne odgovoraju sadržaju’. Ističući da se naručiocu svidela jednostavnost njegovog dizajnerskog rešenja, Malešević naglašava i da je u svom minimalističkom rešenju boce od samo dva i po decilitra ispričao celu ‘priču’ o maslinovom ulju napravljenom u jednoj, ‘prvoj’ noći koje kao takvo jedino može biti ekstra devičansko – odnosno vrhunsko.

Kako se ističe u saopštenju organizatora Red Dot Award, Malešević je pokazao ‘beskompromisnu kompetenciju i priličnu hrabrost’ u svom radu koji je nagrađen u konkurenciji radova pristiglih iz čak 46 zemalja. Nagrada će se Maleševiću dodeliti na tradicionalnoj priredbi Red Dot Gala koja će se ove godine održati u novembru u Berlinu.

Boris Malešević, dizajner i marketinški stručnjak koji je sada na čelu zagrebačkog Designystema, poznat je i kao rukovodilac izbornih kampanja SDP-a, Stjepana Mesića i Milana Bandića, a kao dizajner poznat je po osmišljavanju vizuelnog identiteta mnogih kompanija i institucija – od Hrvatske pošte, AZ penzijskog fonda do Hrvatske narodne banke.

Izvor: Hina

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.