BiH: Za digitalizaciju javnih emitera 12 miliona KM

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Jul.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Za digitalizaciju javnih emitera 12 miliona KM

SARAJEVO – Savet ministara BiH usvojio je juče odluku o korišćenju viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije (RIK) u BiH, utvrđenog do 31.12.2014. godine od 14.252.087 KM

Prema odluci, 12 miliona će biti usmereno za projekat digitalizacije Javnog servisa Bosne i Hercegovine, i 1,452,087 KM za podršku razvoja i unapređenja sektora komunikacija i emitovanja.

Preostalih 800.000 KM će koristiti RAK za metodologije razvoja projekta za realizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << odvajanja računovodstva i računovodstva troškova za operatora sa značajnom tržišnom snagom u periodu 2016 – 2018.

Savet ministara utvrdio je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine, kojim se pojednostavljuju i ubrzavaju procedure registracije nevladinih udruženja, čime se građanima olakšava pravo na udruživanje i njihovo aktivnije učestvovanje u društvu.

Doneto je i pet odluka kojima se u BiH podržavaju projekti kulture, sporta, međunarodne kulturne saradnje, inovatorstva i pripreme projekata za fondove EU u 2016. godini, a nakon okončanog javnog poziva za dodelu ovih sredstava.

Izvor: Nezavisne novine

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.