Izvor: Luftika.rs, 29.Apr.2023, 17:33

Beskućnik (63) ogrebao loz i osvojio 240.000 €, zbog familije umalo ostao bez dobitka

Beskućnik iz Italije, Ticijanu Pelonari (63), koji je nakon godina rada u jednoj fabrici u Peskari, usled nesnađenosti završio na ulici, osvojio je pozamašnu svotu evra nakon što je ogrebao dobitni loz.
Umalo da ostane bez dobitka Bilo je leto 2020. kada je ogrebao srećku i kada se sve oduzme, osvojio je 240.000 evra. Međutim, radost nije dugo trajala: u februaru sledeće godine imovina mu je zamrznuta zbog žalbe rođaka. Advokat Marko Polita, dugogodišnji prijatelj, preuzeo je brigu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << o slučaju i uložio žalbu na preispitivanje.
Opoziv zaplene i vraćanje sume Državno tužilaštvo je 13. marta ukinulo zaplenu iz predostrožnosti i naložilo vraćanje iznosa Ticijanu, nakon što je pregledalo svu predočenu dokumentaciju. Među Ticijanovim troškovima nakon pobede su plaćanje 60 hiljada evra poreza, 5 hiljada dugova i kazni nastalih u periodu siromaštva i donacija Karitasu, piše „Il Gazetino“.
Novi život i zahvalnost Karitasu Ticijanu je sada srećan što je rešio svoje probleme i nikada se neće vratiti na semafor, kako je rekao za medije. Iako je u stanju da upravlja imovinom, prošlog utorka je dogovorio imenovanje advokata koji će njome upravljati, koji će mu isplaćivati određenu mesečnu sumu. Ticijanu će ostati sa svojom majkom, i kako je rekao, nastaviće da pomaže Karitasu na pomoći koju su mu pružali u teškim vremenima kada je živeo i radio na ulici.
Izvor: Blic.rs
Mikan igrao loto 35 godina i konačno mu se posrećilo, dobio džip od 50.000 € (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.