B92 Debata o odgovornosti novinara

Izvor: B92, 13.Jun.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 Debata o odgovornosti novinara

Beograd -- Tema večerašnje emisije B92 Debata, koja je na programu u 21 sat, je koliko su novinari doprineli širenju mržnje devedesetih i kakve su posledice.

Da li je izvinjenje UO Radio televizije Srbije za izveštavanje tokom devedesetih godina stiglo prekasno, jedno je od pitanja.

Nadežda Gaće, Ninoslav Brajović, Zoran Petrović Piroćanac i Zoran Ostojić će odgovarati na neka od pitanja kao što su da li Tužilastvo za ratne zlocine ispituje moguću odgovornost novinara za raspirivanje mržnje tokom ratova u bivšoj SFRJ?

Takođe, koliko su nekada, a koliko danas, novinari oružje u službi politike?

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koja je uloga novinara tokom 90-ih

Izvor: B92, 14.Jun.2011, 00:35

Beograd -- Odgovornost i uloga novinara u događajima tokom 90-ih, tema je kojom se bavi tužilaštvo za ratne zločine...Za sada su pregledani materijali koji se odnose na hrvatsko ratište i deo sukoba u Bosni...Među novinarima i dalje ne postoji jedinstven stav o odgovornosti, o čemu je svedočila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.