Aplikacija namenjena deci sa autizmom

Izvor: Mondo, 11.Dec.2015, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija namenjena deci sa autizmom

Swiftkey predstavio Symbols, aplikaciju za neverbalnu komunikaciju.

Ova besplatna aplikacija je namenjena mladim osobama sa autizmom koje se muče da ostvare interakciju sa drugim osobama. Jedan procenat svetske populacije živi sa autizmom. Aplikacija će svakako promeniti način na koji deca sa autizmom komuniciraju.

Tim je kombinovao tehnologiju tastature i sposobnosti mašine da uči sa velikim brojem nacrtanih simbola iz svakodnevnog života kako bi omogućio brzi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pristup pravoj slici u pravo vreme prilikom kreiranja rečenica.

Aplikacija koja dolazi iz Swiftkey Greenhous laboratorije obraća pažnju na vreme, odnosno doba dana kako bi imala što preciznije informacije i kako bi nudila što preciznije slike. Na primer, neće prikazivati slike koje imaju veze sa spavanjem, ako je osoba upravo ustala.

Korisnici mogu dodati svoje sopstvene kategorije i lične fotografije kako bi imali veći izbor. Aplikacija takođe nudi speech-to-text opciju tako da rečenice koje se kreiraju mogu biti u vidu audio zapisa.

Swiftkey tehnologiju već koriste professor Stiven Hoking i izraelski startapClick2Speak, prenosi The Next Web.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.