Anketa PKS i kompanije Vip mobile – Digitalizacija pitanje opstanka za 93 odsto malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Nov.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa PKS i kompanije Vip mobile – Digitalizacija pitanje opstanka za 93 odsto malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Pored toga, 64 odsto njih uspeva da isprati važne tehnološke promene, što su pokazali rezultati upitnika koji su uključili odgovore gotovo 80 privrednika iz pet gradova u Srbiji – Valjeva, Kraljeva, Kruševca, Sombora i Užica.

Ova anketa sprovedenaje na besplatnim radionicama „Kako podržati mala i srednja preduzeća u 21. veku“, koje su Privredna komora Srbija u saradnji sa Regionalnim Privrednim komorama i kompanija Vip mobile organizovale sa ciljem da otkriju najveće izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << sa kojima se lokalni privrednici suočavaju u radu, a zatim im ponude digitalizaciju poslovnih procesa kao rešenje.

Iako je 65 odsto vlasnika biznisa istaklo da efikasno upravlja vremenom ispostavilo se da 98 odsto njih u svojoj firmi obavlja više različitih poslova, što navode kao veliki problem. Takođe, 85 posto privrednika bori se da zaposli i zadrži odgovarajuće kadrove.

Iako umrežavanje smatraju izuzetno važnim, više od 97 odsto anketiranih istaklo je da zbog nedostatka vremena i sredstava nova poslovna partnerstva i dalje sklapa najviše na događajima u lokalnoj zajednici, zbog čega ne mogu da prošire krug saradnika onoliko koliko bi želeli.

Učesnicima ankete predočeni su koraci koji vode do efikasne digitalizacije poslovanja, kao i „Naša mreža“, potpuno besplatan alat koji im može pomoći u ovom procesu. Ovu biznis aplikaciju, koja je dostupna na Apple i Play Store-u, Vip mobile je lansirao sa ciljem da malim i srednjim preduzećima obezbedi ažurne informacije, dokumenta, prostor za umrežavanje i neophodnu podršku u svakodnevnom poslovanju.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Digitalizacija - pitanje opstanka za 93 odsto malih i srednjih preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019

Više od 93 odsto vlasnika malih i srednjih preduzeća u Srbiji smatra da je neophodno da digitalizuju svoje poslovanje kako bi opstali na tržištu, a 64 odsto njih uspeva da isprati važne tehnološke promene...To su pokazali rezultati upitnika koji su uključili odgovore gotovo 80 privrednika iz pet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.