Američki farmaceutski gigant nezakonito prodavali opioide?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Okt.2023, 18:25

Američki farmaceutski gigant nezakonito prodavali opioide?

Bankrotstvo nije bilo iznenađenje. Njegovi veći rivali CVS i Valgrins takođe se suočavaju sa istim problemima. I oni zatvaraju prodavnice jer Amazon i veliki lanci poput Volmarta, Targeta i Kostka služe kao alternativa apotekarskim lancima širom zemlje koja je pogodnija za kupce.

Međutim, Rite Aid je u mnogo gorem finansijskom stanju od svojih konkurenata i nije u stanju da prebrodi oluju koja je pogodila industriju.

U četvrtak je podneo obaveštenje američkoj komisiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << za hartije od vrednosti u kojem se navodi da neće biti u mogućnosti da podnese svoj poslednji kvartalni finansijski izveštaj jer se bavi „strateškim alternativama – razmatranjem bankrota“.

U tom podnesku, kompanija je navela da očekuje da će njeni gubici znatno porasti, što nešto govori, s obzirom na to da je izgubila oko tri četvrtine milijardi dolara između marta 2022. i marta 2023. — i još 307 miliona dolara između marta i maja ove godine.

Tokom proteklih šest godina Rite Aid je zabeležio gubitke od skoro 3 milijarde dolara.

Početkom juna, poslednji put kada je kompanija podnela finansijski izveštaj, Rite Aid je imao samo 135,5 miliona dolara gotovine i 3,3 milijarde dolara dugoročnih dugova, što je premašilo vrednost imovine kompanije za skoro milijardu dolara. Uz rastuće kamate, taj dug nije bio jeftin za finansiranje.

Ministarstvo pravde podnelo je tužbu protiv Rite Aid ranije ove godine, tvrdeći da je kompanija svesno ispunila „nezakonite recepte za kontrolisane supstance“, kršeći Zakon o lažnim tvrdnjama i Zakon o kontrolisanim supstancama.

Rite Aid je negirao navode da je ispunjavao nezakonite recepte, objavio je ranije WJS.

Izvor: B92, Blic

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.