Alibaba ulaže 4,6 milijardi dolara u Suning

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Avg.2015, 05:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibaba ulaže 4,6 milijardi dolara u Suning

Kineska firma za elektronsku trgovinu Alibaba Group Holding saopštila je da namerava da uloži 28,3 milijarde juana (4,6 mlrd USD) u distributera elektronike za široku potrošnju Suning Commerce Group

Alibaba će zauzeti drugo mesto među akcionarima kompanije Suning sa udelom od 19,99%, preneo je Rojters.

Dve grupe objašnjavaju u zajedničkom saopštenju da žele da ojačaju svoje pozicije u oblasti trgovine koja se odvija kroz više kanala. Klijenti kompanije Alibaba moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << će, na primer, da dođu u neku od 1.600 prodavnica firme Suning da bi isprobali određeni proizvod pre njegovog poručivanja preko svog smartfona. Osim toga, Suning će se udružiti sa distributivnom mrežom Alibaba kako bi obezbeđivao isporuke za manje od dva sata.

Alibaba je poslednjih meseci povećao svoju ponudu u oblasti elektronike za široku potrošnju, omogućavajući proizvođačma kao što su GEAH („Gome Electrical Appliances Holding“) ili HEG („Haier Electronics Group“) da ponude proizvode na njegovim tržišnim mestima na internetu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.