Alibaba traži 1.000.000 influensera

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Maj.2020, 14:08

Alibaba traži 1.000.000 influensera

Kako poručuju iz kompanije, influenseri mogu da dolaze iz celog sveta, jer će to umnogome olakšati širenje njihove poslovne mreže.

Iako Alibaba želi da u narednim mesecima privuče veliki broj influensera, pitanje je koji je broj pratilaca neophodan da bi neko reklamirao kompanijiu. Prema regionalnim standardima, ovo bi lako mogao da bude neko sa minimum 10.000 pratilaca, dok prema nepisanim standardima u SAD-u tu osobu treba da prati najmanje 100.000 ljudi ukoliko neko želi status >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << uticajnog influensera.

Alibaba na ovaj način želi da unapredi prodaju na svojoj platformi Aliexpress, a popularni influenseri bi uz pomoć društvenih mreža (pre svega Instagram i TikTok) uveliko pomogli u tome.

Cilj kompanije je da do 2023. godine dostigne broj od čak milion influensera koji bi promovisali kompaniju.

Za ovu svrhu Alibaba je već pokrenula platormu Aliexpress Connect. Influenseri će biti plaćeni da oglašavaju proizvode kompanije, a neki od njih bi trebalo da sami osmisle kampanje i na taj način dodatno promovišu proizvode.

Izvor: InStore

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.