Al Jazeeri prestižna nagrada za najbolju kampanju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Nov.2015, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Jazeeri prestižna nagrada za najbolju kampanju

Marketinška kampanja Al Jazeere English „Poslušajte ljudsku priču“ dobila je Red Dot nagradu „Najbolji od najboljih“ za komunikacijski dizajn

Nagrada Red Dot je međunarodno priznata kao simbol za izvrsnost u dizajnu i dodeljuje se svake godine u Nemačkoj od 1955. godine.

„Poslušajte ljudsku priču“ bila je prva globalna brand kampanja Al Jazeere English, koja je pozicionirala kanal kao onaj koji sluša i priča o onima koje mediji često zanemaruju. Osmislio >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << ju je Memac Ogilvy.

Žiri je takođe dodelio Red Dot nagradu za glavni film u kampanji koji govori o borbi za ženska prava u Indiji.

Međunarodni žiri izabrao je ove godine 82 prijave od 7.451 iz 53 zemlje.

Komentarišući nagradu, izvršni direktor Al Jazeere za globalni brand i komunikacije Abdulla AlNajjar rekao je: „U Al Jazeeri verujemo da svi imaju priču vrednu slušanja i svaki dan pravimo emocionalne priče o ljudima bez obzira ko su ili gde se nalaze. Kampanja je zbog toga morala da bude jako posebna da predstavi ove ljudske priče i snagu ljudskog duha.“

Pokrenuta u novembru 2014, kampanja koja priča različite ljudske priče, uključuje kratke filmove, televizijske reklame, postere, kao i interaktivnu izložbu u Londonu. Ove godine takođe je dobila još nekoliko nagrada.

Izvor: Al Jazeera

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.