Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Okt.2020, 15:15

Adidas prodaje Reebok?

Nemački sportski div Adidas najavljuje prodaju Reebok-a u narednih nekoliko meseci

Izvršni direktor Adidas-a Kasper Rorsted planira da dovrši prodaju do marta 2021., piše nemački Manager Magazin, ne navodeći izvor.

Manager Magazin rekao je da su američki proizvođač odeće VF Corp i kineska Anta Sports zainteresovani, bez pozivanja na izvore. Adidas je odbio da komentariše.

VF Corp nije odgovorio na zahtev za komentarom, dok se Anta Sports nije mogao obratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << za komentar van radnog vremena u Kini.

Deonice Adidasa skočile su za čak 3,5% nakon ove informacije, što odražava nade u prodaju nakon ponovljenih poziva na rešavanje pitanja Reebok-a od strane investitora koji su kritikovali nedostatak napretka u toj kompaniji.

Nemačka kompanija kupila je Reebok sa sedištem u Bostonu za 3,8 milijardi dolara 2005. godine tokom mandata Rorstedovog prethodnika Herberta Hainera, s ciljem da na svom domaćem terenu napadne američkog rivala Nike.

Međutim, Adidas je prošle godine otpisao Reebok-ovu knjigovodstvenu vrednost za gotovo polovinu u odnosu na 2018. godinu, na 842 miliona evra (995 miliona dolara). Prodaja Reebok-a pala je za 44% u drugom tromesečju 2020 na 228 miliona evra, što je dovelo do toga da je Adidas u tom periodu morao da snosi troškove umanjenja vrednosti.

Izvor: bankar.me

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.