Вучић: Водићу политику која је добра за Србију и све њене грађане

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2023, 21:58

Вучић: Водићу политику која је добра за Србију и све њене грађане

Председник Србије и члан Председништва СНС-а Александар Вучић поручио је вечерас на предизборном скупу листе „Србија не сме да стане“ у Новом Пазару да ће водити политику која је добра за Србију и за све њене грађане као и да је у претходних 11 година у сваком тренутку мислио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Бошњаке једнако колико и на Србе. Фото: Танјуг/Ирфан Личина „Молим и вас Србе и посебно вас Бошњаке, молим вас да само разумете да је цела ова земља, не један регион, цела ова земља, цела Србија је једнако ваша земља колико моја, колико Расимова (Љајић). Цела ова земља је ваша земља. И имате и морате да имате једнака права“, истакао је Вучић.
Он је изјавио да ће тај град са новим клиничко болничким центром добити једну од пет најбољих и најмодернијих клиника у Србији и једну од десет најмодернијих у југоисточној Европи и на Западном Балкану.
„Овде ће моћи свака жена да оде на преглед на најмодернији дигитални мамограф. Овде смо донели магнетну резонанцу заједно са нашим арапским пријатељима још 2017. године. Донећемо још једну. Хоћу да имате најбоље могуће услове. Нећу да се стидим када гледам слике из короне и видим у каквим собама су људи лежали борећи се за живот“, рекао је Вучић на предизборном скупу.
Вучић је захвалио председнику СДПС Расиму Љајићу који је говорио пре њега, и нагласио да је Љајић вечерас поменуо нешто што мало политичара хоће да каже, а посебно када је то нешто што може наићи на негодовање публике.
„Расим је вечерас рекао да кажемо хвала за оно што је урађено у Новом Пазару. За мене не постоји лепше и важније реченице“, истакао је Вучић.
Председник је упитао и да ли је ико сањао у Новом Пазару да ће најмодернија школа бити у Сјеници.
„Јел то било некада раније? Није. Сада ми стижу захтеви, и од Расима, сад ми траже базене, стадионе. Много смо тога урадили. Видели сте да смо три стадиона изградили. Ићи ће нам Крагујевац, Ниш, Београд, и ићи ће и Нови Пазар. Имате Адема Љајића који је вратио веру у фудбал овде у Пазару“, рекао је Вучић.
Он је навео да, пропорционално броју становника, ни у један крај Србије није уложено толико новца колико у Нови Пазар и околину у претходних 10 година.
„Ја мислим да то показује фер однос. Ја мислим да то показује како поштовање имамо према свим људима“, поручио је Вучић.
Према његовим речима, у претходних 11 година обављања државничких функција он је у сваком тренутку и на сваком месту мислио не само на Србе, већ и на Бошњаке, једнако колико и на Србе.
„И колико водим рачуна да се пред српским свештеником не омрсим, кад је божићни или васкршњи пост. Верујте ми да једнако водим рачуна да то не урадим и кад седим са Хусеином Мемићем, кад је рамазански пост. Не могу ја себи то да приуштим, а да знам да је он на тешком посту у том тренутку“, рекао је Вучић.
Он је оценио да је туристичка организација Новог Пазара направила најлепши туристички проспект који је до сада могао да види у Србији.
„Направили су проспект. Алтун-алем џамија, Сопоћани, па џамија, па Петра и Павла црква. Иде ова црква, иде она џамија. И то је све наше. То је наше наслеђе чиме морамо да се похвалимо на сваком месту. Све је наше. И све је ваше.“, поручио је Вучић.
Он је рекао да је Новом Пазару потребан велики инвеститор, са нешто вишим платама, да то буде замајац града.
„Да Пазар поново буде индустријски центар. Све је Пазар данас и трговачки, и културни центар. Али мора да буде индустријски центар, да би имао више пара у буџету. Да би Нови Пазар могао да се развија брже. Да би могао да се развија боље. То је оно што је за нас важно“, истакао је Вучић.
Вучић је подсетио на бројне српске спортисте које је Нови Пазар дао Србији, као што су Сајда Буквић, Елзан Бибић, Армин Синанчевић, Асмир Колашинац, Адем Љајић и посебно је издвојио репрезентативца Србије у тенису Хамада Међедовића.
„Он је наша нада, он је нада целе Србије. Знам ја да је он нада Пазара, али не љутите се, он је и нада Београда и целе наше земље. И све што можемо даћемо да увек будемо уз њега“, поручио је Вучић.
Према његовом мишљењу, Бошњака мора да буде више у српским институцијама, од пореских управа до полиције, војске…
Ljajić: Pobeda liste Srbija ne sme da stane znači nove investicije u Novom Pazaru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Водићу политику која је добра за Србију и све њене грађане се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.