Водич за бруцоше: Студентски дом „Фејеш Клара“ (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Avg.2023, 08:15

Водич за бруцоше: Студентски дом „Фејеш Клара“ (ФОТО)

Студентски дом „Фејеш Клара“ уз дом  „23. октобар“, један је од два дома који се налазе на новосадском насељу Грбавица. Овај дом је један од најстаријих домова у Новом Саду. Фото: Градске инфо Студентски дом „Фејеш Клара“ је дом I категорије, постоји од 1967. године, а реновиран >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је 1996. године.
У току 2008. и 2009. године, дом је у потпуности адаптиран и опремљен. Налази се на насељу Грбавица, у Улици Алексе Шантића, бр. 4. Структура станара дома је мешовита.
Фото: Градске инфо Капацитет дома је 120 места од којих је 6 једнокреветних соба, 45 двокреветних и 8 трокреветних. Собе су светле, топле и комфорне. Већина соба има терасу, а све имају приступ интернету.
Свих 59 соба, сва купатила, ходници, читаоница и ТВ сaла у студентском дому „Фејеш Клара“ окречени су током летњег распуста. На спрату је велика и климатизована читаоница. У подруму студентског дома налазе се две машине за прање веша и једна машина за сушење које су на располагању студентима станарима дома.
Фото: Градске инфо У сутерену је ТВ сала, простор намењен друштвеном животу у дому. Ту се одржавају журке, прославе и разна дружења.
У ТВ сали је сто за стони тенис. У уређеном дворишту са пуно зеленила налази се и терен за кошарку.
Уколико волите мир и тишину, овај дом је одличан избор.
Фото: Градске инфо Студентски центар у оквиру својих капацитета обезбеђује смештај за 3.004 студента у студентским домовима.
У осам домова у Новом Саду капацитет је 2.653 места. За студентски дом у Зрењанину је резервисано 208 места, а за студентски дом у Сомбору 143 места.
До 10% од расписаног броја, наменски је опредељено за смештај студената из осетљивих друштвених група.
Raspisan Konkurs za smeštaj studenata u studentske domove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Водич за бруцоше: Студентски дом „Фејеш Клара“ (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.