Водич за бруцоше: Студентски дом „Цар Лазар” (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Avg.2023, 09:27

Водич за бруцоше: Студентски дом „Цар Лазар” (ФОТО)

Уз студентски дом „Живојин Ћулум“, студентски дом „Цар Лазар” је други од три студентска дома која се налазе на насељу Лиман. Фото: Градске инфо Студентски дом „Цар Лазар” је дом I категорије, а  изграђен је 1989. године. Налази се на насељу Лиман IV, на Булевару деспота Стефана, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бр. 7.
Структура станара дома је мешовита. Капацитет је 372 места. Собе су двокреветне, комфорне, са доста простора (14-16 м²).
Фото: Градске инфо Сваки улаз има купатило и чајну кухињу, а већина соба има и терасу.
У дому студенти могу користити 6 читаоница, ТВ салу, атеље салу, салу за архитектуру, теретану и салу за стони тенис.
Све собе у дому имају прикључак за интернет. У приземљу се налази продавница. Студенти могу користити домски вешерај, са две машине за прање веша и две машине за сушење веша.
Фото: Градске инфо Студенти станари овог дома имају на располагању и савремену библиотеку са интернет учионицом.
Библиотеку могу користити и студенти станари осталих студентских домова, а међу студентима је познат и као дом Б.
Фото: Градске инфо Као и дом А, налази се у близини Кинеске четврти која сваке године обилује великим бројем догађаја које студенти воле да посете. У близини се налази кошаркаши терен који је на располагању станарима сва три дома смештена у овом делу града.
И за овај дом студенти често воле да кажу да се налази у мирнијем и погоднијем окружењу за учење за разлику од домова Бајић и Влаховић.
Студентски центар у оквиру својих капацитета обезбеђује смештај за 3.004 студента у студентским домовима.
У осам домова у Новом Саду капацитет је 2.653 места. За студентски дом у Зрењанину је резервисано 208 места, а за студентски дом у Сомбору 143 места.
До 10% од расписаног броја, наменски је опредељено за смештај студената из осетљивих друштвених група.
Raspisan konkurs za smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Водич за бруцоше: Студентски дом „Цар Лазар” (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.