Zbog curenja goriva u zemljište ugrožena životna sredina

Izvor: Blic, 17.Avg.2013, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog curenja goriva u zemljište ugrožena životna sredina

Zbog požara na cisterni na putu Raška-Novi Pazar i curenja goriva u zemljište zagađena je životna sredina, rekla je pomoćnica ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine zadužena za sektor kontrole i nadzora Leposava Sojić. Ona je istakla da se trenutno radi na sanaciji i zaustavljanju tog problema.

- Nakon gašenja požara, oko dve tone goriva je ostalo u rezervoaru. Ta količina je počela da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << curi u zemljište i to je potrebno sanirati, nadamo se brzo i uspešno - rekla je Sojić i dodala da je MUP obavestio Ministarstvo o akcidentu.

Sojić je rekla da se cisterne nalaze blizu Ibra i da je cilj da se zaustavi oticanje zagađujućih materija u zemljište i reku, koja je važna zbog snabdevanja Kraljeva vodom i zaštite ribljeg fonda.

- To je redovna zakonska procedura koju sprovodi ova inspekcije. Zatim će se raditi na sanaciji zemljišta, koje će početi kada se uklone cisterne - kazala je Sojić.

Ona je navela da su ekipe MUP-a i Inspekcije životne sredine na terenu i da će u toku dana biti završeno pretakanje goriva, trenutna sanacija zemljišta, a kasnije i trajno zbrinjavanje i sanacija zemljišta da ne bi došlo do zagađenja.

Kako je navela, prema sadašnjim procenama, saniranje problem da zagađenje ne bi došlo do vodotoka trebalo bi da bude uspešno, a biće sanirano i zemljište.

Ona je pozvala građane da kada god se desi ovaj problem obaveste inspekciju Ministarstava energetike, razvoja i zaštite životne sredine na dežurni telefon 011/ 2287-691, kako bi se što brže reagovalo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.