Vučić: Veliki projekti za Rašku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Veliki projekti za Rašku

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je da će u Raški biti izgrađene dve fabrike, tekstila i automobilske industrije, u kojima će biti zaposleno oko 700 radnika, te poručio da će se zajedno sa građanima boriti za nova radna mesta i opstanak rudnika Resavica.

"Držite me za reč, vrlo brzo ću doći ovde da otvorimo dva pogona u kojima ćete imati posao, a već do jeseni ćemo početi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novi i veliki projekat koji ću opisati smao jednom rečju - Golija, a koji će značiti i turizam i proizvodnju hrane", rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Raški.

Prema njegovim rečima, u tom gradu će biti izgrađena fabrika tekstila na 11.000 kvadratnih metara, za koji je novac obezbeđen iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u kojem će biti zaposleno 400 radnika, uglavnom žena.

Nakon toga, kako je rekao, biće izgrađena još jedna manja fabrika sa 250 do 300 zaposlenih, u oblasti automobilske industrije.

"To je ono što možemo da uradimo u ovom trenutku", rekao je Vučić i naglasio da je u tom gradu, kao i u mnogim gradovima širom Srbije, sve bilo uništeno, te da je zato važno da industija bude obnovljena.

Vučić je rekao i da je stanje u celom sistemu Resavice izuzetno teško, ali da će se, kao i za Železaru u Smederevu, zajedno sa rudarima i građanima boriti za rudnik.

"Kao i za Železaru, RTB Bor, tako i za Baljevačke rudnike, naše je da budemo zajedno, da se borimo i da ne odustajemo", rekao je Vučić, najavljujući da će do septembra biti pokrenut veliki projekat - Golija.

To je, kako je napomenuo, srce i biser Srbije, a u nju će biti uloženo mnogo novca.

Građane je pozvao da izađu na predstojeće izbore, i one koji sz za naprednjake, i one koji su protiv njih, i dodao da će ako SNS pobedi biti bolje i političkim protivnicima, a da će naprednjaci čestitati ako oni pobede, mada se plaši da će Srbija u tom slučaju da ide u prošlost, a ne budućnost.

Kaže da građani na izborima ne odlučuju samo o sebi i svojim porodicama, već o putu Srbije, o putu u budućnost ili prošlost.

Vučić je naveo da nasuprot politici SNS stoji politika bez ideja i planova, koja je u stanju da se ujedini u jednom danu.

"Jednom smeta Beograd na vodi, drugom Ikea, šta mu smeta Ikea to ni sveti Petar ne zna. Ovim trećima, samo sam čekao, smeta i Železara, smeta im što nećemo da imao 5.000 gladnih usta kao što su oni ostavili", naveo je Vučić.

"Govore kako ima neke razlike, a nema nikakve. Kada su napravili lakrdiju na Đermu, gde su izazivali prodavce jabuka, svi su se u roku od dva sata ujedinili u napadu na SNS, Vladu i mene, ne bi im trebalo tri minuta da se dogovore", rekao je Vučić, dodajući da oni koji su 16 godina na vlasti, a imaju podršku od pet-šest odsto, treba da bude sramota što se sa obe ruke drži za fotelju.

Vučić je rekao da nije došao u Rašku da bi građanima govorio da samo sede i leže u svojim kućama i da će živeti kao "bubreg u loju", navodeći da to prepušta nekim drugima, koji govore isto tako da Kosovo i Metohiju vole najviše na svetu, a nikada tamo ne odu, a onda najave odlazak, ali ga ne realizuju zbog tobožnje zabrane.

"A nama i kada zabrane nađemo put, jer put do našeg naroda niko ne može da nam preseče i u tome se razlikujemo", rekao je Vučić

Funkcionerka SNS Jadranka Joksimović rekla je da su se građani u kampanji naslušali raznih poruka i kritika od strane onih koji su dugo vladali, a nisu znali, umeli, smeli i hteli da pokrenu reforme, a da je ono što SNS nudi novi plan i program i da je taj plan i program kreirao Vučić.

"To je čovek koji ima plan, a u srcu tog plana je napredak Srbije",rekla je Joksimović, dodajući da je iza svake važne odluke, koja se tiče sudbine Srbije, stajao je lično Vučić i preuzimao sav teret i odgovornost na svoja leđa i da zato zaslužuje da ga pratimo.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.