Izvor: Luftika.rs, 09.Maj.2022, 13:59

Ušće Raške u Ibar od prirodnog blaga postalo blatnjavi odvod za kanalizaciju (VIDEO)

Svakim danom svedoci smo našeg nemara i maćehinskog odnosa prema prirodi. Tako nam je vazduh zagađen, razbacano smeće „krasi“ naše prirodne lepote, a u kakvom su nam stanju reke, dobro je da još uvek ima života u njima.
Naš portal je nedavno pisao o „cementiranju“ reke Raške od strane jedne novopazarske firme, a sada je na društvenoj mreži Tviter osvanuo novi snimak kako ta reka izgleda na svom ušću u Ibar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> @EkoStraza objavili ste snimak o trovanju reke Raške. Evo na šta liči ta reka na svom ušću u Ibar, ovo sivo je reka Raška. pic.twitter.com/si9JV6ILPm
— Šizofrenije (@sizofrenije) May 4, 2022

Da li je ovakav izgled Raške posledica pomenutog cementiranja – ne znamo, ali njena siva boja jasno govori o stepenu zagađenja. Reka više podseća na blatnjavu kloaku kanalizacije, nego na prirodno blago Srbije.
Još samo da se pojavi trooka ribica iz serijala „Simspsons“, koja živi u jezercetu pored nuklearne elektrane i slika će biti kompletirana. Ko nam je kriv, kada ne znamo da cenimo ono što imamo.
Ekološki problem u Srbiji je stvaran i hitan, potrebno je osvestiti svakog građanina

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.