Udes uzeo i drugog sina

Izvor: Blic, 07.Jul.2014, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udes uzeo i drugog sina

Kuća roditelja subotičkog policajca Damira Grubača koji je poginuo u marici zavijena je u crno. Policijska marica udarila je u šleper iz Novog Pazara

Krstan i Anđelija Grubač, roditelji Damira (34), policajca nastradalog prekjuče na putu Kraljevo-Raška, još ne mogu da veruju da se crna sudbina ponovo nadvila na njima. U još jednom teškom sudaru pre 15 godina izgubili su starijeg sina Zorana.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministar u poseti

Nemanju Jankovića i Željka Ivića, koji su iz kraljevačke bolnice helikopterom prebačeni na VMA, juče je posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- U razgovoru sa ovim mladićima, koji su dobro raspoloženi s obzirom na to šta su prošli, rekao sam im da se ništa ne sekiraju i da samo budu posvećeni oporavku - rekao je Stefanović.

Ivić ima povede ruku i nogu, a Janković prelom butne kosti i ruku.

U prekjučerašnjem udesu, kada je kombi podleteo pod šleper, poginuo je i Besim Bahtijarević (46), novopazarski diler droge koga su sprovodili iz Subotice u Novi Pazar. Teške povrede zadobili su i policajci iz pratnje Željko Ivić (36) i Nemanja Janković (34), koji se oporavljaju na beogradskoj VMA. Uzrok sudara u mestu Dobre strane još nije poznat, ali se pretpostavlja da je vozač Grubač zaspao, skrenuo ulevo i podleteo pod šleper.

Zanemeli od bola, Damirov otac i majka juče su nemo sedeli u porodičnoj kući u Čonoplji kod Sombora. Tuga se nadvila i nad Kljajićevo, gde je Grubač živeo sa suprugom Milicom, desetomesečnom ćerkom Vanjom, kao i s tastom Ljubomirom i taštom Slavicom Beretić.

- Milica, koja je tri godine u braku s Damirom, još se ne miri sa činjenicom da ga nema - tiho govore majka i otac.

I pretpostavljeni i kolege Damira Grubača u neverici kažu da su izgubili jednog od najuzornijih policajaca.

Sahrana u Kljajićevu

Damir Grubač će, po želji supruge Milice, biti sahranjen u Kljajićevu kod Sombora, gde je živeo s njenim roditeljima. Porodica je razmatrala i da Grubača sahrani u Čonoplji, gde su mu majka Anđelija i otac Krstan, a i na lokalnom groblju je grobnica njegovog brata Zorana, stradalog u saobraćajnoj nesreći pre 15 godina.

Đorđe Dujić, njegov komandir u Prvoj policijskoj ispostavi subotičke policije, kaže da je Grubač radio 10 godina na svim poslovima u patrolnoj i pozorničkoj delatnosti. Kobnog dana na službeni put je krenuo rano ujutru maricom s dvojicom kolega da bi predali Bahtijarevića, uhapšenog u Subotici.

- Damir je bio izuzetno dobar radnik. Ocenjivan je svake godine dobrom ocenom, nije imao propusta u radu. Bio je povučen i skroman momak, koji je izvršavao sve zadatke. Nikada s njim nije bilo problema. Jako nam je žao što smo ga izgubili. Posetili smo njegovu porodicu, velika je žalost - kaže Dujić.

Subotičani i za Nemanju Jankovića (34) i Željka Ivića (36), povređene policajce, imaju samo reči hvale. Obojica su momci izuzetno vesele prirode.

Njihov starešina Marko Kovačević iz Druge policijske ispostave navodi da je Janković u MUP-u od 1999, a Ivić je došao pet godina kasnije.

- To su dobri policajci. Imaju iskustva - dodaje Kovačević.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.