U Briselu ćute o sandžačkim inicijativama kao što ćute i za Tačija, Ramu, Haradinaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu ćute o "sandžačkim inicijativama" kao što ćute i za Tačija, Ramu, Haradinaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras Srbima i Bošnjacima da ne moraju da brinu, jer, istakao je, u raškoj oblasti neće biti nestabilnosti.

On je u parlamentu rekao da je začuđen što u Sandžaku postoje političari koji bi da u toj oblasti izazovu neku vrstu nestabilnosti, tražeći specijalni status.

"Ne razumem šta radite protiv svog bošnjačkog naroda, ako hoćete da kažete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ćete da tražite specijalni status, napuštanje vojske i policije...? Vi imate tri opštine u kojima ste većina, a šta ćete sa 63 opštine u kojima su Srbi većina u BIH?", zapitao je Vučić.

"To vi pokrećete, ne mi", ukazao je Vučić i dodao da bi ga obesili u Briselu da je on to pokrenuo.

Naveo je da tamo ćute povodom toga, kao što ćute i za Tačija, Ramu, Haradinaja koji hoće da prave "veliku Albaniju".

On je poručio građanima Srbije da to što on ćuti i ne reaguje znači da u ovome nema velike opasnosti.

"Niti šta mogu da ugroze, niti da urade. Zato, Bošnjaci i Srbi, budite mirni i u dobru da živite u Srbiji", rekao je Vučić i dodao da će uskoro auto put između Sjenice i Novog Pazara, kao i drugi projekti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šta je Vučić zamolio Bošnjake iz Raške

Izvor: Mondo, 27.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras Srbima i Bošnjacima da ne moraju da brinu da će u raškoj oblasti biti nestabilnosti i uputio jednu molbu...Foto: MONDO, Lana Stošić Novi Pazar, Ilustracija.."Molim Bošnjake i Srbe tamo da ne nasaedaju na provokacije ljudi koji više nemaju...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.