Sušičani pobedili i Gružu i preuzeli vodeću poziciju (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 21.Okt.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušičani pobedili i Gružu i preuzeli vodeću poziciju (FOTO)

Fudbaleri Sušice (plavi dresovi) bili su efikasniji od Gruže i zasluženo su pobedili

Za nedelju dana fudbaleri Sušice zabeležili su dve važne pobede u trci za vrh tabele Šumadijsko-raške zone. Sušičani su danas u devetom kolu pobedili u Grošnici vodeću Gružu golovima Predraga Živadinovića sa 2:0 (1:0) i tako stigli do prvog mesta sa dva boda prednosti u odnosu na Slogu iz Kraljeva, koja naredne subote gostuje u Sušici.
Posle pobede u gradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << derbiju protiv Vodojaže, ekipa Sušice uspešno je prošla još jednu prepreku ka ostvarivanju cilja u ovoj sezoni. Pobedila je i vodeću Gružu sa kojom je u današnji susret ušla sa istim brojem bodova (18).
Bio je to i derbi ovog kola, u kome su obe ekipe nastupile u okrnjenim sastavima. Gruža je došla bez nekolicine igrača iz prve postave, a u redovima Sušice nisu se pojavil iskusni Miloš Simić i Aleksandar Ljubisavljević zbog povreda. To je donekle „otupilo oštricu“ derbija, iako su obe ekipe odigrale borbeno do kraja susreta.
Igrači Gruže i Sušice pre početak današnjeg derbija u Grošnici
Izabranici trenera Gruže Miljana Terzića dobro su počeli i prvi imali šansu da dođu u vođstvo. Posle kontranapada i dubinske lopte Goran Savić utrčao je kroz odbranu Sušice pred golmana Mihajla Veličkovića, koji je izlaskom izvan šesnaest metara grudima uspeo da izbije loptu i spreči pogodak.
Međutim, odmah je usledila kazna na drugoj strani. Igrao se 19. minut kada je Sušica je došla do rezultatske prednosti. Ofanzivni bek Nikola Mijailović pronašao je slobodnog golgetera Sušičana Živadinovića, kome nije bilo teško da iz blizine loptu pošalje pored nemoćnog golmana gostiju Stefana Miloševića.
Imali su posle ovog pogotka fudbaleri Gruže još dve šanse za izjednačenje, ali su bili neprecizni. U 33. minutu Nikola Raković je sa ivice peterca glavom šutirao pravo u ruke golmana. Dva minuta kasnije kao iz topa šutirao je Aleksandar Aleksić sa oko šesnaest metara, ali nije iznenadio sigurnog Veličkovića, pa su Sušičani ipak na odmor otišli sa golom prednosti.
U drugom poluvremenu fudbaleri Sušice su krenuli ofanzivnije, u želji da učvrste stečeno vođstvo i mirnije utakmicu privedu kraju, u čemu su u potpunosti uspeli. U 48. minutu iskusni napadač domaćina Živadinović prošao je kroz odbranu Gružana i rutinski po drugi put primorao Miloševića da vadi loptu iz mreže. Tako je Sušica duplirala prednost na 2:0 zahvaljujući iskustvu svog najboljeg strelca, koji je za nedelju dana na dva derbija postigao ukupno pet golova i bio najzaslužniji, uz Batu Božovića, što je njegov tim dospeo i do prvog mesta.
Predrag Živadinović sa dva pogotka doveo Sušičane na vodeću poziciju
I posle ovog pogotka Gružani se nisu predavali, ali je bolje šanse za ubedljiviju pobedu imao kragujevački zonaš. U 52. minutu rezervista Darko Bogojev propustio je „zicer“ da postigne i treći pogodak za Sušicu, jer je u situaciji „jedan na jedan“ pogodio golmana Miloševića.
U 67. minutu dve šanse Sušica nije iskoristila. Prvo je iz blizine Živadinović slabo zahvatio loptu, koju je golman uspeo da izbaci u korner, a posle udarca sa ugla štoper Lazar Vasojević je bio najviši u skoku, ali je glavom šutirao preko prečke.
Povoljnu priliku da ublaže poraz Gružani su imali u 70. minutu, kada je posle kornera sa desne strane Stefan Jevtović glavom šutirao pored gola, pa je derbi devetog kola zasluženo pripao Sušice.
Od fudbalera Gruže se više očekivalo u derbiju sa Sušicom
SUŠICA – GRUŽA 2:0 (1:0)
KRAGUJEVAC
Igralište: U Grošnici.
Gledalaca: 100.
Sudija: Nemanja Blagojević (Kraljevo).
Pomoćnici: Nervin Bihorac (Novi Pazar), Stefan Lazović (Kraljevo).
Strelac: Živadinović u 19. i 48. minutu.
Žuti kartoni: Vasojević, Filipović, Đurić, Bogojev (Sušica), Jevtović (Gruža).
SUŠICA: Veličković, N. Mijailivović, Jovanović, S. Mijailivoić, Vasojević, Filipović, S. Božović, Đurić (od 46. Bogojev), Ilić, Živadinović (od 67. Begenaj), V. Božović (od 63 Erić).
GRUŽA: Milošević, L. Marić, Maslak, Obradović, Aleksić (od 46. Marković), Terzić (od 52. Veljović), Mijailović, Jevtović, Stanišić, Savić (od 46. Stevanović), Raković.
Danas su odigrana još tri susreta 9. kola Šumadijsko-raške zone. Trepča je pobedila Šumadiju u Toponici 2:0, Karađorđe iz Ribnice je sa 1:0  savladao Goč iz Vrnjačke Banje, a  Bane ekipu Novi Pazar 1928 sa 4:3.
Ekipa Šumadije 1903 juče je na Bubnju trijumfovala sa 3:0 protiv Poleta iz Ratine, Vodojaža je poražena od Sloge u Kraljevu sa 1:0, a Apolon 2018 i Real iz Podunavaca odigrali su bez golova.
Posle ovog kola u vođstvu je Sušica sa dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Kraljeva sa 19 bodova. Sada je Gruža treća sa 18, a bod manje ima Šumadija 1903 na četvrtoj poziciji, dok je Vodojaža, koja je pre dve nedelje bila na čelu tabele, pala na peto mesto, jer je ostala sa 16 bodova.
U narednom kolu Sušičani imaju i treći uzastopni derbi sa Slogom iz Kraljeva. Taj susret odigraće se u subotu na stadionu u Sušici, jer je komisija Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije posle delimične sanacije prostorija od požara, dozvolila da se koristi teren u Sušici.
U ostalim susretima 10. kola sastaju se: Vodojaža – Šumadija 1903, Gruža – Novi Pazar 1928, Goč – Bane, Trepča – Karađorđe (R), Real – Šumadija (T), Polet – Apolon 2018.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.