Sušičani nakon požara nastavljaju borbu za bodove

Izvor: KGsport.info, 01.Sep.2018, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušičani nakon požara nastavljaju borbu za bodove

Ekipa Sušice dobro je startovala i namerava da nastavi stazama uspeha

Kragujevački zonaši ovog vikenda, u drugom kolu Šumadijsko-raške zone, igraju u gostima. Vodojaža u nedelju (16 h) putuje u Novi Pazar 1928, a u istom terminu Šumadija 1903 i Sušica igraju u Toponici i Raški.
Posle uspešnog starta i maksimalnog učinka u prvom kolu, sva tri predstavnika grada Kragujevca pokušaće da do bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << dođu i na gostujućim terenima. Dobra vest je da Sušica posle požara, koji je u noći između ponedeljka i utorka „progutao“ opremu i svlačionice, nastavlja takmičenje zahvaljujući solidarnosti i pomoći lokalnih klubova.
U prvom kolu najubedljivija je bila Šumadija 1903, koja je sa 3:0 na Bubnju savladala Apolona 2018 iz Kovača. Tri gola postigla je i Sušica u duelu sa Karađorđem iz Ribnice kod Kraljeva pobedivši sa 3:1, a tri boda osvojila je i Vodojaža, koja je pred svojim navijačima pobedila Bana iz Raške sa 2:0.
Ovi rezultati omogućili su kragujevačkim zonašima da sa Slogom iz Kraljeva, Gružom i Gočom iz Vrnjačke Banje na startu zauzmu mesta u vrhu tabele novoformirane Šumadijsko-raške zone. Kragujevački timovi ovog vikenda treba da pokažu kako uspeh iz prvog kola nije bio slučajan.
Fudbaleri Vodojaže gostuju novajliji u ligi Novom Pazaru 1928, ekipi koja je kroz baraž sa Srbijom iz Ilićeva izborila status zonaša ekipa Šumadije 1903 u nedelju odlazi u goste imenjaku iz Toponice kod Knića, gde ima ulogu favorita, dok Sušicu očekuje susret sa ekpiom Baneta u Raški. Sve tri utakmice igraju se u nedelju od 16 časova.
– Požar koji smo imali tokom noći u našim prostorijama, kada nikog nije bilo na stadionu, naneo nam je veiliku štetu. Uništena je svlačionica sa opremom, ali brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da vatra zahvati i susedne objekte. Odmah su nam pomoć u opremi ponudili Šumadija 1903 i Budućnost iz Resnika, kao i drugi klubovi, pa zahvaljujući tome mi putujemo u nedelju u Rašku, gde ćemo pokušati da osvojimo nove bodove. Nastupićemo u nešto jačem sastavu, jer smo uspeli da dobijemo i neke igrače iz Radničkog. – potvrdio je za KG sport.info Milan Popović, potpredsednik Sušice.
Milan Popović, potpredsednik Sušice, očekuje solidarnost u otklanjanju posledica požara
Pored borbe za bodove, Sušičani već od ponedeljka počinju da saniraju posledice požara, kako bi ponovo mogli da igraju na svom stadionu.
Još uvek ne znamo gde ćemo igrati kao domaćini. Imamo dve opcije, korišćenje terena na stadionu „Čika Dača“ ili u Petrovcu. Zatražićemo i pomoć u otklanjanju posledica požara, koju očekujemo od grada i Fudbalskih saveza Srbije i Regiona zapadne Srbije – rekao je Popović.
U subotu od 16 časova igraju Gruža – Apolon 2018, Goč – Polet (Ratina) i Trepča – Real (Podunavci). U nedelju, takođe od 16 časova, na programu je kraljevački derbi u Ribnici između Karađorđa i Sloge, koja je u prvom kolu slavila protiv Šumadije iz Toponice sa 4:0.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.