SRBIJA DOBIJA RUDNIK U RAŠKOJ: Realizuju se novi projekti, veliki investitor video priliku u našoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 11:31

SRBIJA DOBIJA RUDNIK U RAŠKOJ: Realizuju se novi projekti, veliki investitor video priliku u našoj zemlji

Adriatik metals je prepoznao Srbiju kao uspešnu ekonomiju.

Ministarstvo infrastrukture i građevinarstva imalo je razgovor sa rukovodstvom Adriatik metalsa o geološkim istraživanjima koje ta kompanija sprovodi u Srbiji, kao i o početku izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine.

- Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unapredimo, obezbeđujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore - saopštilo je ministarstvo.

Poručili su da se nadaju da će nastaviti sa uspešnom realizacijom projekata u Srbiji, a vlada i ministarstvo otvoreni su za saradnju i podršku.

Generalni menadžer i direktor Adriatik metalsa iz Velike Britanije Pol Kronin rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspešnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.

- Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svetskih kompanija iz oblasti rudarstva i verujem da i mi možemo uspešno realizovati projekat u Srbiji. Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u BiH, gde imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju - kazao je Kronin.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.