Izvor: Njuz.net, 15.Jan.2017, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski voz će po povratku u Beograd biti prefarban natpisom “Jebiga” na 21 jeziku

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 14. januar 2017, (Njuz) – Ruski voz, koji je iz Beograda trebalo da stigne u Kosovsku Mitrovicu, po povratku u prestonicu biće prefarban i na njemu će na 21 jeziku biti ispisana poruka “Jebiga“.
Voz je zaustavljen u Raškoj, nakon čega je krenuo nazad u Beograd, a u Kancelariji za Kosovo i Metohiju kažu da nove okolnosti zahtevaju nove mere.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << /> – Natpis “Kosovo je Srbija“ izgleda nije baš adekvatan u situaciji kada naš voz ne može da uđe na Kosovo, to jest u Srbiju, tako da smo odlučili da voz dobije novi natpis koji odražava realno stanje stvari, ali i naš veliki revolt zbog toga što voz nije pušten na Kosovo. Procenili smo da je natpis “Jebiga“ u ovom trenutku najadekvatniji – kažu u Kancelariji za KiM.
U toj kancelariji kažu da je “jebiga“ tradicionalna srpska reč koja ima mnogo značenja i da će na vozu vrlo lepo izgledati.
– Direktor naše kancelarije Marko Đurić odobrio je ovaj predlog i čeka voz u Rakovici, gde se iskrcao kada je voz išao prema Kosovu, ali u međuvremenu nije uspeo da nađe prevoz do Beograda. Tamo će majstori uraditi novi dizajn i vizuelni identitet voza, a potom će se kompozicija uputiti u Beograd, gde će biti upriličen svečani doček kojem će prisustvovati i premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić – naveli su u Kancelariji.
Voz će, kako saznajemo, imati i novu liniju pa će, umesto do Kosovske Mitrovice, ubuduće saobraćati do Beograda na vodi, gde će krajnja stanica biti kod kafane poznatije kao “Promotivni štand Savanova“.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.