Raška, uz povike Alahu-ekber mačetom napao policajce

Izvor: RTS, 09.Sep.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raška, uz povike Alahu-ekber mačetom napao policajce

Bojan Nikolić, koji se predstavlja kao vehabija, uhapšen je u Raški nakon što je nasrnuo mačetom na policajce u trenutku dok su oni pokušali da mu uruče poziv.
Uz povike Alahu-ekber (Bog je veliki), Bojan Nikolić je na policajce nasrnuo mačetom pa su oni preventivno ispalili hitac u vazduh.
Prilikom drugog nasrtaja Nikolića na policiju, on je ranjen u nogu, a nakon toga i uhapšen. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U međuvremenu, Nikolić je jedno vreme bio zabarikadiran u kući.
Kako javlja dopisnik RTS-a, reč je o osobi koja je pre tri godine prešla u islam i koja tvrdi da pripada vehabijskoj organizaciji. U romskom naselju Kučevski lug u kojem živi zovu ga vehabija, ali se ne može pouzdano tvrditi da govori istinu.
Iako je i ranije ispoljavao preku narav, od kada je prešao u islam počeo je sa pretnjama kako će sve pobiti i kako će doći njegova braća.
Međutim, sumnja se da Nikolić uopšte i ne poznaje Kuran.
Kako RTS nezvanično saznaje, ne postoje saznanja da je Nikolić deo nekog pokreta i da se radi o osobi koja je ranije poznata policiji.
Policija se o ovom slučaju do sada nije zvanično izjasnila. Istragu o ovom incidentu vodiće Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.