Izvor: RTS, 01.Mar.2021, 16:41

Raška kompanija na korak od saradnje sa svetski poznatim modnim brendom

U Raški se razmatra početak saradnje svetski poznatog brenda "Filip Plejn" i kompanije "Lus tekstil".
Vlasnik istoimenog brenda, Filip Plejn smatra da "Lus tekstil" ima potencijal i mogućnost da postane snabdevač.

"Mi proizvodimo oko milion odevnih predmeta godišnje i uglavnom poslujemo u Evropi, ali i u Aziji", naveo je Plejn.
Predsednik Privredne komore Srbije Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Čadež izjavio je da evropsko tržište postaje sve važnije, ne postoji trenutno nijedan grad, nijedan fešn vik u svetu na kojem Filip Plejn nije praktično najzanimljivija i najkreativnija ličnost.
"Cilj nam je da Filip bude ovde, da Filip bude češće u Raškoj i da sa ovom fabrikom zaista postanemo deo sveta Filipa Plejna", istakao je Čadež.
Za samo dve godine poslovanja "Lus tekstil" je postao regionalni lider u proizvodnji odeće i već sarađuje sa mnogim svetski poznatim brendovima.
Izvozi se 90 odsto proizvodnje, a pogon za sada zapošljava više od 300 radnika, uz plan da se taj broj poveća na 750 zaposlenih.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fabrika iz Raške kandidat za dobavljača modnog brenda Plejn

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021

Na poziv Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS), poznati svetski modni dizajner Filip Plejn, osnivač kompanije Philipp Plein International Group, posetio je domaću firmu Lus Tekstil u Draganićima nadomak Raške i sa menadžmentom te kompanije razgovarao o mogućnostima buduće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.