Raška: Utajio 6,2 miliona dinara

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raška: Utajio 6,2 miliona dinara

Kraljevo -- Protiv direktora i vlasnika preduzeća "Hidroenergija" i direktora i suvlasnika hidroelektrane "Vladići 1" Radoja R. iz Raške podneta je krivična prijava.

Sumnja se da je Radoje R. izvršio krivično delo pronevera, prisvojivši više od 6,2 miliona dinara.

Radoje R. se sumnjiči da je kao odgovorno lice "Hidroenergije" u nameri da pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, umesto da uplati na račun preduzeća, zadržao za sebe navedeni novac koji je po priznanicama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primio od V.P. iz Beograda.

Kao suosnivač preduzeća "Vladići 1" d.o.o. Raška V.P. je novac dao osumnjičenom na osnovu ugovora o depozitu i ugovora o solidarnom jemstvu koji je sklopio s "Hidroenergijom" Raška, kao i za izradu tehničke dokumentacije, saopštila je PU Kraljevo.

Prema prethodno potpisanom ugovoru o osnivanju privrednog društva sa odgovornošću, osnivači preduzeća "Vladići 1" su V.P. sa 80 odsto udela i "Hidroenergija" Raška sa 20 odsto udela.

Kako se navodi u saopštenju, "Hidroenergija" je ujedno i izvođač radova na hidroelektrani na reci Jošanici.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje zbog pronevere

Izvor: RTS, 05.Apr.2013

Policija u Raški uhapsila vlasnika preduzeća "Hidroenergija" i direktora i suvlasnika male hidroelektrane "Vladići 1" Radoja R, zbog sumnje da je proneverio više od šest milina dinara. ..Pripadnici kriminalističke policije Policijske stanice Raška Policijske uprave Kraljevo podneli su krivičnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.