Raška: Tri dana štrajkuje glađu ispred suda jer mu prodaju plac

Izvor: Blic, 26.Avg.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raška: Tri dana štrajkuje glađu ispred suda jer mu prodaju plac

Milenko Vukadinović iz Raške tri dana štrajkuje glađu ispred Osnovnog suda u Raški jer su mu, kako kaže, prodali plac koji je kupio pre 20 godina.

Vukadinović kaže da su vlasnici placa koji je on tada kupio, iskoristili podatak da nije bio upisan u katastar nepokretnosti i da je novi vlasnik čak počeo i da gradi.

 - Ne znam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koliko ću još moći da ostanem na ovom mestu, pošto sam poslednja tri dana pio samo vodu. Neću dozvoliti da mi niko oduzima moje. Ja sam taj plac u Ulici 13. jula u Raški pre 20 godina platio tadašnjih 35.000 maraka koje sam krvavo zaradio u Švajcarskoj. Ali, nemoćan sam jer su i sud i opština protiv mene - kaže Vukadinović.

Ceo slučaj, kako nam je ispričao, datira od pre nekoliko godina kada je ćerka nekadašnjeg vlasnika placa od koga je Vukadinović kupio svojih deset ari, odlučila da proda preostala četiri ara. Tada je Vukadinović podneo tužbu jer je navodno novi vlasnik ušao u njegov deo.

- Rekli su mi da će prodati sve ako ne povučem tužbu. Nisam hteo i bivši vlasnici su iskoristili podatak da moj plac nije bio upisan u katastru nepokretnosti i prodali ga investitoru. Pre mesec dana sam isto štrajkovao glađu i završio u bolnici u Novom Pazaru, ali niko nije ni mrdnuo prstom da ih spreči u tome. Ja samo tražim da se sve to obustavi dok se ne reši sudski spor oko moje imovine – priča Vukadinović.

Opštinski sud u Raški je 1997. godine, godine posle kupovine spornog placa doneo presudu prema kojoj Vukadinović ima prava da koristi deset ari placa, da je sa vlasnikom sklopio pismeni ugovor koji nije overen u sudu, a koji je u potpunosti realizovan, ali da nije izvršena legalizacija.

Takođe, i Poreska uprava je 2009. godine donela rešenje kojim se utvrđuje porez na prenos apsolutnih prava na ime Milenka Vukadinovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.